OP Keski-Pohjanmaan omistaja-asiakkaat pääsivät vaikuttamaan oman alueensa vastuullisuustekoihin

OP Keski-Pohjanmaa kysyi tänäkin syksynä omistaja-asiakkailtaan millaisia vastuullisuustekoja osuuspankin tulisi toteuttaa. Omistaja-asiakkaat vastasivat runsaslukuisesti kyselyyn nostaen tärkeimmiksi teemoiksi nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistämisen, lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisen sekä nuorten taloustaitojen edistämisen. Kysely toteutettiin nyt toista kertaa.

Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tavoitteena on antaa osuuspankin omistaja-asiakkaille mahdollisuus vaikuttaa oman osuuspankin vastuullisuustyöhön ja sitä kautta toimialueen tulevaisuuteen. Kysely oli avoinna OP Mediassa 19.9.-9.10.2022 ja se toteutettiin toista kertaa. 
 
OP Keski-Pohjanmaan omistaja-asiakkaat valitsivat tärkeimmiksi vastuullisuusteemoiksi tänä vuonna nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistämisen, lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisen sekä nuorten taloustaitojen edistämisen. 
 
Saimme runsaasti vastauksia Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn ja myös avoimia palautteita oli paljon. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Kolme kärkiteemaa antavat selkänojaa jo tällä hetkellä tekemäämme vastuullisuustyöhön ja omistaja-asiakkaiden toiveet ohjaavat myös ensi vuoden tekemisiämme. Tulemme hyödyntämään tuloksia osuuspankkimme päätöksenteossa, sanoo OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala
 
Kaikkien aikojen teot tuovat OP Keski-Pohjanmaan vastuullisuusohjelmaa eläväksi ja antavat sille konkretiaa. Haluamme olla pulssilla siitä, mikä omistaja-asiakkaillemme on tärkeää ja millaiseen vastuullisuustyöhön meidän tulisi erityisesti panostaa, jatkaa Jyrki Rantala.
 
Valtakunnallisesti osuuspankkien yhteiseen Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn vastasi 43 000 henkilöä. Vastausten pohjalta osuuspankit hyödyntävät kyselyn tuloksia päätöksenteossaan ja tulevat toteuttamaan eri puolilla Suomea mm. taloustaito-opetusta, tukemaan nuorten työllistymistä ja järjestämään digitaalisen asioinnin opastuksia.