Päivi Eloniemi OP Keski-Pohjanmaasta ja Laura Hartikainen HOPE Kokkolan toimintaryhmästä asettelevat lahjoitusreppuja Reppu joka selkään -reppukeräyspisteelle.
Tervetuloa piipahtamaan konttoreidemme lahjoituspisteillä tärkeän asian vuoksi, kannustavat Päivi Eloniemi OP Keski-Pohjanmaasta ja Laura Hartikainen Hope Kokkolan toimintaryhmästä.

Reppu joka selkään -keräys alkaa jälleen – lahjoita koulutarvikkeita vähävaraisille koululaisille

OP Keski-Pohjanmaan konttoreissa Kalajoella, Kokkolassa ja Ylivieskassa kerätään tänäkin kesänä koulureppuja ja -tarvikkeita vähävaraisten perheiden lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen 11.-29.7. lahjoittamalla uuden koulurepun tai penaalin. Keräyksellä halutaan varmistaa jokaiselle koulutaival, jota käydä hymyssä suin.

Jo ennen koronakriisiä yli 112 000 lasta Suomessa eli vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Hope ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki tuki on tervetullutta ja nyt apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa. Reppu joka selkään -keräys toteutetaan yhteistyössä vähävaraisia perheitä auttavan Hope ry:n kanssa. 

 – Kaikilla on oikeus käydä koulua iloiten ja pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin, sanoo OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala.  

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi osallistua keräykseen lahjoittamalla uuden koulurepun tai penaalin. Keräysaika on 11.-29.7. ja lahjoitukset voi jättää OP Keski-Pohjanmaan Kalajoen, Kokkolan ja Ylivieskan konttoreiden keräyspisteisiin aukioloaikojen puitteissa ma-pe klo 10-16.30. Yhteistyökumppanina Kokkolassa on Hope ry:n toimintaryhmä ja Kalajoella sekä Ylivieskassa kumppanina on seurakuntien diakoniatyö. 

Hope ry:n toiminnanohjaaja Nora Nederström kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Iloisia kohtaamisia on syntynyt vuosien varrella jatkuvasti. 

Yhteistyö koululaisten hyväksi koetaan tärkeäksi, sillä kaikille halutaan mahdollistaa mieluisa koulutaival. Tarvikkeilla on suuri merkitys kouluintoon, minkä vuoksi myös mahdollisuus omaan reppuun on tärkeä. Uusi reppu varmistaa myös sen, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

– On tärkeää, että voi olla oman ikäisensä omalla tyylillään. 

Nederström myös korostaa tarvikkeiden, kuten repun tärkeyttä läpi koko koulutaipaleen. 

– Koulunaloittajien lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita, hän muistuttaa. 

Jo kuudennen kerran järjestettävän keräyksen tavoitteena on ilahduttaa kaikenikäisiä koululaisia kautta maan edellisten viiden vuoden tapaan. Aiempina vuosina lahjoituksia onkin saatu huikea määrä. 

– Haluan kiittää jo nyt kaikkia lahjoittajia, Nederström toteaa ilahtuneesti.