Kesäduuni OP:n piikkiin 2024 – yhdistyshaku käynnissä 22.1.-16.2.

OP Keski-Suomi etsii 22.1.–16.2.2024 ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Keski-Suomi lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille. Osuuspankin tuki yhden nuoren työllistämiseksi on 500 euroa. Yhdistys puolestaan toimii työnantajana ja hoitaa käytännön palkanmaksun sekä vastaa työnantajavelvoitteista. 

Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan. 

– Me OP Keski-Suomessa haluamme olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa. Oma raha on myös edellytys sille, että oma talous alkaa kiinnostaa, kertoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.  

– Taloustaidot luovat pohjaa pitkälle aikuisuuteen, ja kiinnostus talouteen on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla, Sorri jatkaa.

Kampanjan avulla OP Keski-Suomi haluaa tukea myös keskisuomalaisten yhdistysten toimintaa. Pankki tarjoaa tukea yhteensä 50 000 euroa, minkä avulla kesäksi työllistyisi 100 nuorta. OP Keski-Suomi valitsee helmikuun loppupuolella tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin. 

– Meillä on kesäduunikampanjan avulla hieno mahdollisuus kantaa yhteiskuntavastuuta yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa, Sorri iloitsee.

– Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja on ollut Jyväskylän Hiihtoseuran mäkijaoston kannalta mahtava ja monella tapaa vaikuttava ruohonjuuritason seuratyön tukimuoto. Kesäduuni OP:n piikkiin -tuen avulla olemme työllistäneet kesätyöntekijöitä Matti Nykäsen mäen näkötornin ja Mäkikahvion kesän toimintaan jo useampana vuonna. Matin mäen näkötorni ja Mäkikahvio ovat erittäin tärkeä tulonlähde seuramme kannalta, ja kaikki kesän tuotot kanavoidaan lyhentämättömänä jyväskyläläisen mäkiurheilun hyväksi. Kampanja on aivan kertakaikkisen hyvä toimintamalli, ja se saa liikkeelle erinomaisia kesäduunihakijoita, kertoo Jyväskylän Hiihtoseuran kunniapuheenjohtaja Pasi Sajasalo.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2024 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista sekä tukea kolmannen sektorin toimintaa.

Kaikki pankin toimialueella toimivat yleishyödylliset yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -palkkaustukea 22.1.–16.2.2024 ajan osoitteessa www.op.fi/keski-suomi/kesaduuni

Nuoret voivat hakea kesätöitä 4.-31.3.

Kampanja etenee vaiheittain, ja nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamia kesätöitä 4.–31.3.2024. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa pankin kampanjasivulla.

Lisätiedot: 
toimitusjohtaja Pasi Sorri, p.050 577 9834 tai pasi.sorri(a)op.fi 
viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, p.010 256 5610 tai pia.saikkonen(a)op.fi