Nuoret kaverukset vierekkäin

OP Kymenlaakso tarjoaa Kesäduunin 60 nuorelle OP:n piikkiin ja kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä

OP Kymenlaakso etsii helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Kymenlaakso lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

– Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15-17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan ja haluamme OP Kymenlaaksossa olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Kokemuksen lisäksi nuori saa samalla ensimmäisen oman palkkansa, joka auttaa opettelemaan rahan käyttöä ja oman talouden hallinnan taitoja, sanoo OP Kymenlaakson toimitusjohtaja Juha Korhonen.

– Olimme viime vuonna mukana kampanjassa ensimmäistä kertaa ja kun kokemukset olivat erittäin positiivisia sekä nuorten että yhdistysten puolelta, päätimme jatkaa tänä vuonna ja kasvattaa hieman kesätyöpaikan saavien nuorten määrää. Myös omistaja-asiakkaamme ovat toivoneet meiltä vastuullisuustekoja nuorten koulutuksen ja työllisyyden parantamiseksi, kertoo OP Kymenlaakson HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala.

Kampanjan avulla OP Kymenlaakso haluaa myös tukea kymenlaaksolaisten yhdistysten toimintaa. Tukea on tarjolla yhteensä 60 nuoren työllistämiseksi. OP Kymenlaakso valitsee maaliskuun alussa tukea saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2023 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

Yhdistykset voivat hakea osuuspankin Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 1.−28.2.2023 sivun alareunasta löytyvästä linkistä.

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoihin 13.3.−14.4.2023. Tarjolla oleviin kesätyöpaikkoihin pääsee tutustumaan hakuajan alkaessa osoitteessa op.fi/kymenlaakso.