Keräykseen tuotuja reppuja

Yli 3 200 koululaista sai uudet reput Hope ry:n ja OP Ryhmän keräyksen kautta

Moni koulutiensä aloittava ja kouluun palaava on saanut itselleen uuden koulurepun. HOPE – Yhteisesti ja yhdessä ry ja OP Ryhmä keräsivät yhteistyössä heinäkuun ajan reppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Keräykseen osallistuivat tuhannet ihmiset ympäri Suomen – OP Kymenlaaksossa kerättiin yhteensä 202 reppua ja 64 penaalia sekä iso kasa koulutarvikkeita.

Koronapandemia on tiukentanut vähävaraisten lapsiperheiden tilannetta entisestään ja HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tärkeää. Jo viidettä kertaa järjestetyllä Reppu joka selkään -keräyksellä varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa aloittaa koulutiensä samalta viivalta muiden kanssa.

– Haluamme edistää lasten ja nuorten hyvinvointia konkreettisilla teoilla osana vastuullisuustyötämme. Olemme iloisia, että näin moni asiakkaistamme ja henkilöstöstämme lähti yhdessä tekemään hyvää ja osallistui keräykseen. Tänä vuonna oli erityisen ilahduttavaa huomata, että myös yritykset, yhteisöt ja kaupungit lähtivät tukemaan tätä tärkeää asiaa omilla reppulahjoituksillaan. Iso kiitos vielä kaikille lahjoittajille, sanoo OP Kymenlaakson HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala.

Osuuspankit toimittivat reput elokuun alussa HOPE ry:lle, joka lajitteli ja jakoi lahjoitukset suoraan niitä tarvitseville koululaisille. Kymenlaaksossa reppujen jakelusta vastasi HOPEn Kouvolan toimipiste, joka auttaa lapsiperheitä koko Kymenlaakson alueella.

Keräyksen avulla OP Ryhmän toimipisteissä kerättiin yhteensä 3 266 reppua sekä satoja penaaleja ja muita kouluvälineitä eri puolilla Suomea. Reppukeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia.

Hope - yhdessä ja yhteisesti ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.