OP Länsi-Suomi maksoi 5,74 miljoonaa euroa yhteisöveroja

OP Länsi-Suomi maksoi yhteisöveroa 5,74 miljoonaa euroa vuonna 2022. Edellisenä vuonna OP Länsi-Suomi maksoi 3,25 miljoonaa euroa yhteisöveroa.OP Länsi-Suomi maksoi yhteisöveroa 5,74 miljoonaa euroa vuonna 2022. Edellisenä vuonna OP Länsi-Suomi maksoi 3,25 miljoonaa euroa yhteisöveroa.

OP Länsi-Suomi tytäryhtiöineen maksoi yhteisöveroa yhteensä 5,81 miljoonaa euroa.

– Maksamme verot omalle toimialueellemme ja samalla edistämme toimialueemme menestystä ja hyvinvointia, sanoo OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

– Lisäksi lahjoitimme paikallisille yhteisöille viime vuonna yhteensä 100 000 euroa. Osuuspankin perustehtävään kuuluu omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön taloudellisen menestyksen ja hyvinvoinnin tukeminen. Lahjoitusten avulla tavoitteenamme on tukea yleishyödyllisiä tahoja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisussa sekä samalla toteuttaa vastuullisuusohjelmaamme ja vahvistaa paikallista yhteisöllisyyttä. Teemme lahjoitusten lisäksi paikallisten yhdistysten ja seurojen kanssa myös sponsorointiyhteistyötä ja sen myötä mahdollistamme muun muassa lasten ja nuorten harrastustoimintaa, Kiuru kertoo.

OP Ryhmään kuuluvat yhtiöt maksoivat yhteensä 227 miljoonaa euroa yhteisöveroa vuonna 2022. Edellisenä vuonna 2021 OP Ryhmä maksoi 214 miljoonaa euroa yhteisöveroa. Vuoden 2022 lopussa OP Ryhmään kuului 108 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö tytär- ja lähiyhteisöineen.

– Suomen suurimpana finanssiryhmänä kannamme vastuuta yhteiskunnasta myös verojen kautta. Olemme vuosittain yksi Suomen suurimmista yhteisöveronmaksajista. Näin myös tuemme osaltamme kaikkien suomalaisten hyvinvointia ja menestymistä, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Lisätiedot

OP Länsi-Suomi, toimitusjohtaja Matti Kiuru, matti.kiuru (a) op.fi, 044 714 1400