OP Länsi-Suomi tarjoaa Kesäduunin 80 nuorelle OP:n piikkiin ja kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä – ”Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa.”

OP Länsi-Suomi etsii 16.2.2024 asti yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Länsi-Suomi lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi somereportterina, apuna urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, kunnossapitohommissa tai apulaisohjaajana kesäleirille. Osuuspankin tuki yhden nuoren työllistämiseksi on 500 euroa. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan.

– Me OP Länsi-Suomessa haluamme olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa. Oma raha on myös edellytys sille, että oma talous alkaa kiinnostaa. Rahan käyttö ja talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja, sillä omasta taloudesta huolehtiminen kasvattaa koko ajan merkitystään. Taloustaidot luovat pohjaa pitkälle aikuisuuteen, ja kiinnostus talouteen on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla, sanoo OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

Kampanjan avulla OP Länsi-Suomi haluaa myös tukea toimialueen* yhdistysten toimintaa. Pankki tarjoaa tukea yhteensä 40 000 euroa, jonka avulla kesäksi työllistyy 80 nuorta. OP Länsi-Suomi valitsee helmikuun loppupuolella tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2024 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista sekä tukea kolmannen sektorin toimintaa.

*OP Länsi-Suomen toimialueeseen kuuluvat seuraavat paikkakunnat: Eurajoki, Kankaanpää, Kiikoinen, Merikarvia, Noormarkku, Panelia, Pomarkku, Pori, Pyhäranta, Rauma, Siikainen ja Ulvila.