OP Ryhmä aloitti energiansäästötalkoot – myös OP Länsi-Suomi pyrkii vähentämään energian kulutusta

Ensi talvena sekä energian hinta että sen niukkuus ovat vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä on päättänyt aloittaa energiansäästötalkoot ja alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Tällä OP Ryhmä tavoittelee 5 prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan. OP Ryhmä haastaa myös muut yritykset sekä asiakkaansa mukaan talkoisiin. Myös OP Länsi-Suomi laskee lämpötiloja kaikissa toimipisteissään.

OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin vähennystä lämmityksen energiakulutukseen tänä talvena. Ryhmä alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella ja tekee useita muita energiansäästötoimenpiteitä. OP Ryhmän energiankulutus vuonna 2021 oli noin 132 000 MWh:ta. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 50 prosenttia

– Paikallisesti laskemme lämpötilaa yhdellä asteella Länsi-Suomen Osuuspankin kaikissa konttoreissa. Arviomme mukaan tämä vastaa liki 11 sähkölämmitteisen omakotitalon lämmittämistä vuodessa. Energiakriisi on vakava asia ja haluamme omalla toiminnallamme pyrkiä ratkaisemaan tätä ongelmaa omalta osaltamme. Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. Laskemalla omaa kulutustamme vaikutamme myös kaikkien sähkön hintaan, sanoo OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta

– Meidän tekomme eivät ratkaise energiakriisiä, mutta toivomme, että mahdollisimman moni sekä yritys- että henkilöasiakkaamme lähtisi miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa. Haastamme mukaan energiansäästötalkoisiin myös alueemme muut yritykset ja asiakkaamme, Kiuru toteaa.

Lämpötilan laskun lisäksi myös vaihtoehtoisten energiamuotojen käyttöönotolla voi vaikuttaa sähkönkulutukseen. Tällä hetkellä OP Länsi-Suomi Asiantuntijakeskus BEPOPin aurinkopaneelit kattavat vuositasolla noin 2-3 %:a kiinteistön sähkönkulutuksesta. Kesäkauden huippukuukausina aurinkopaneelien osuus voi olla parhaimmillaan yli 10%:a BEPOPin päivittäisestä kokonaiskulutuksesta.

#energiansäästöhaaste