OP Salpaa rakennetaan neljän osuuspankin voimin

OP Lemin, OP Luumäen, OP Länsi-Kymen ja OP Savitaipaleen hallitukset ovat neuvotelleet kokonaan uuden pankin luomisesta. Tavoitteena on luoda pankki, OP Salpa, joka tarjoaa nykyisille ja uusille asiakkaille aiempaa laajemmat palvelut ja mahdollistaa lähipalveluiden saatavuuden myös jatkossa laajan konttoriverkoston kautta. Uudella pankilla on mahdollisuus olla mukana nykyistä aktiivisemmin koko toimialueen taloudellisessa kehittämisessä ja yritysten toimintaedellytysten luomisessa, sekä erinomaiset valmiudet vastata kiristyvän sääntelyn vaatimuksiin.

OP Salpa tarjoaa kattavat lähipalvelut ihmisläheisesti yhdeksästä nykyaikaisesta konttorista Artjärveltä, Elimäeltä, Korialta, Lapinjärveltä, Lemiltä, Loviisasta, Luumäeltä, Miehikkälästä ja Savitaipaleelta. Kassapalvelut ovat käytettävissä ilman ajanvarausta koko toimialueella. Lisäksi asiakkaiden käytössä ovat kaikki OP Ryhmän tarjoamat digitaaliset palvelut.

Pankkien asiakassuhteet jatkuvat nykyisellään. Asiakkaiden tilinumerot, kortit ja verkkopalvelut toimivat kuten tähänkin asti. Pankin yhteisöllisen roolin mukainen vastuullinen toiminta jatkuu aktiivisena koko toimialueella sen elinvoimaisuutta tukien. OP Salpa edistää omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Kunkin pankin hallitus päättää erikseen yhdistymisesityksestä. Alustavan aikataulun mukaan yhdistymisasiakirjat allekirjoitetaan maaliskuussa, ja päätös yhdistymisestä tehdään kesäkuussa OP Lemin ja OP Länsi-Kymen ylimääräisissä osuuskunnan kokouksissa sekä OP Luumäen ja OP Savitaipaleen ylimääräisissä edustajistojen kokouksissa. Uusi pankki aloittaa toimintansa suunnitelmien mukaan 1.3.2025.

Nykyinen henkilökunta (yhteensä 65 henkilöä) jatkaa uudessa pankissa vanhoina työntekijöinä. Uuden Osuuspankki Salpan toimitusjohtajana jatkaa OP Länsi-Kymen nykyinen toimitusjohtaja, KTT Saila Rosas ja pankin varatoimitusjohtajaksi nimitetään OP Savitaipaleen nykyinen toimitusjohtaja, KTM, eMBA Samppa Oksanen. OP Lemin nykyiselle toimitusjohtajalle, tradenomi Petteri Mattilalle ja OP Luumäen nykyiselle toimitusjohtajalle, tradenomi Tiia Pesoselle tarjotaan johtoryhmätasoinen työtehtävä. Kunkin henkilön tarkemmista vastuualueista sovitaan myöhemmin.