reppu joka selkään

Lahjoita reppu koululaiselle! Reppu joka selkään -keräys 11.-29.7.

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät jälleen tänä vuonna yhteistyössä koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin OP Nilakan Seudun konttoreihin aukioloaikoina. Keräysaika on 11.-29. heinäkuuta.

OP Ryhmä ja HOPE ry keräävät tänäkin vuonna yhteistyössä koulureppuja 11.-29. heinäkuuta 2022.

Jo ennen viime vuonna alkanutta koronakriisiä yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Tämän vuoksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä, ja pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia.

Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden koululaisia lukuvuoden alkaessa. Reppukeräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa, ja myös teinien koulurepuille on tarvetta. Keräyksessä otetaan vastaan myös penaaleita. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi, ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.

OP Nilakan Seutu mukana ensimmäistä kertaa

-   OP Nilakan Seutu on mukana nyt ensimmäistä kertaa tässä keräyksessä. Haluamme pankissamme tukea paikallisten lasten ja nuorten hyvinvointia ja koulunkäyntiä konkreettisilla teoilla yhdessä asiakkaidemme kanssa. Yhteistyössä Hope ry:n kanssa järjestettävä reppukeräys on ollut vuosittain todella suosittu, ja kannustamme kaikkia mukaan tekemään tärkeän lahjoituksen myös tänä vuonna, sanoo toimitusjohtaja Eeva Karppinen.

Kampanja alkaa maanantaina 11. heinäkuuta, ja viimeinen keräyspäivä on perjantaina 29. heinäkuuta. Lahjoituksen voi toimittaa OP Nilakan Seudun konttoreihin aukioloaikoina. Osuuspankki toimittaa reput HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville.

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2021 reppuja jaettiin noin 3300 lapselle eri puolilla Suomea.

Lisätiedot: op.fi/reppukerays. 

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.