OP Pohjois-Häme ja OP Jämsä suunnittelevat uutta pankkia

Jämsän Seudun ja Pohjois-Hämeen Osuuspankkien hallitukset ovat tehneet selvityksen pankkien yhdistymiseksi. Tavoitteena on voimien yhdistäminen ja uuden OP Ylä-Hämeen perustaminen. Yhdistymisen myötä uusi pankki voisi tarjota asiakkailleen enemmän aikaa ja asiantuntijuutta sekä kattavan alueellisen konttoriverkoston.

Keskusteluissa mukana olevien osuuspankkien toiminta-alueet ovat hyvin samankaltaisia. Osapuolet ovat todenneet muutenkin lähtökohtiensa ja tavoitteidensa uuden pankin rakentamiselle olevan niin yhteneväisiä, että edellytykset yhteisen osuuspankin perustamiselle ovat hyvät. Lähtökohtana on nykyisen palveluverkoston säilyttäminen sekä resurssien vahvistaminen ja palveluvalikoiman laajentaminen.

– Pankin hallituksen tehtäviin kuuluu mm. pankin tulevaisuuden toimintaedellytysten varmistaminen. Molemmat pankit ovat hyvässä kunnossa ja uusi pankki olisi vieläkin vahvempi. Tekemämme selvitys ja hyvässä yhteishengessä käydyt neuvottelut osoittavat, että meidän kannattaa yhdistää voimat ja perustaa yhdessä uusi OP Ylä-Häme, kertoo OP Jämsän hallituksen puheenjohtaja Kalle Hankamäki.

– Molemmilla pankeilla on samat tavoitteet ja uudelle pankille muodostuisi yhtenäinen toimialue, joka palvelisi hyvin alueen asiakkaita. Yhdistämällä voimamme varmistamme, että pystymme jatkossakin pitämään huolta omistaja-asiakkaistamme ja edistämään paikallisen toimintaympäristömme kehitystä, kertoo OP Pohjois-Hämeen hallituksen puheenjohtaja Sami Kouvonen.

Yhdistyminen ei vaikuta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuvat nykyisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi. Lähtökohtana on myös, että yhdistyminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä, vaan tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin

– Uskomme, että yhdistymällä vahvistaisimme toimialueidemme elinvoimaisuutta ja varmistaisimme asiakkaillemme sääntelynmukaiset, laadukkaat, kilpailukykyiset sekä sujuvat palvelut pitkälle tulevaisuuteen, Hankamäki jatkaa.

– Haluamme keskittyä nykyistä enemmän palvelemaan asiakkaita. Yhdistymisen myötä uudella pankilla on vahvempi kyky sekä toimia sääntelyn mukaisesti että valmentaa asiakkaita tekemään parempia taloudellisia valintoja. Pankkien yhdistäminen on siis ennen kaikkea asiakkaiden etu, Kouvonen toteaa.

Pankkien hallitukset ovat keskustelleet asiasta myös henkilöstöjensä, hallintoneuvostojensa ja edustajistojensa kanssa, ja saaneet myös niiltä selkeän tuen yhdistymishankkeen edistämiselle.

Kummankin pankin hallitus päättää erikseen yhdistymisesityksestä. Suunnitelman mukaan yhdistymisasiakirjat allekirjoitetaan myöhemmin tänä keväänä. Lopullisen päätöksen yhdistymisestä tekevät pankkien edustajiston kokoukset elokuussa ja uusi pankki voisi aloittaa toimintansa ensi vuoden keväällä.