Maakunnan osuuspankit tukevat paikallista koulutusta merkittävillä lahjoituksilla

Pohjois-Karjalassa toimivat seitsemän osuuspankkia lahjoittavat Karelia-ammattikorkeakoululle 30 000 euroa ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverialle 20 000 euroa laadukkaan koulutuksen edistämiseksi. Jo aiemmin tänä vuonna OP Ryhmä tuki Itä-Suomen yliopistoa merkittävällä summalla. Lahjoitusten lisäksi Pohjois-Karjalan alueen osuuspankit ovat tehneet huomattavan määrän yhteistyösopimuksia ja tukevat näin mm. urheiluseuroja, kulttuuritapahtumia ja yhdistystoimintaa.

- Karelia-ammattikorkeakoululla ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverialla on merkittävä rooli sekä meidän että asiakasyritystemme työvoiman kouluttamisessa. Teemme jatkuvaa yhteistyötä muun muassa työharjoittelujen ja opinnäytetöiden muodossa. Monelle opiskelijalle työharjoittelu on ollut väylä rahoitusalalle. Oppilaitokset mahdollistavat jatkuvan oppimisen myös lukuisille OP:n työntekijöille esimerkiksi erikoisammattitutkinnon ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon muodossa, kertoo OP Pohjois-Karjalan toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen.

Oppilaitokset voivat päättää itse mihin lahjoitetut varat kohdistetaan. Riverian rehtori Esa Karvinen kertoo lahjoitetun tuen auttavan osaavan työvoiman kouluttamisessa Pohjois-Karjalan alueella. Tuki kohdistetaan erityisesti Riverian opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen.

- Karelia-ammattikorkeakoulu on erittäin kiitollinen saadusta lahjoituksesta. Tulemme käyttämään summan opiskelijoidemme stipendirahastoon, jolla nopeutetaan valmistumista ja siten myös työllistymistä, Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo kertoo.

Osuuspankin omistaja-asiakkaat ovat syksyn aikana voineet osallistua osuuspankkien vastuullisuustekojen valintaan OP Median kyselyssä. Nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistäminen oli selvästi eniten ääniä saaneiden vastuullisuustekojen kohteiden joukossa.

- Asiakkaamme kokevat tärkeäksi sen, että osuuspankki toimii vastuullisesti edistäen paikallista hyvinvointia ja menestystä. Vastuullisuustyömme on asiakaslähtöistä ja perustuu vastuullisuusohjelmamme linjauksiin, OP Outokummun toimitusjohtaja Ari Karhapää lisää.