OP Kodit yhdistyvät Itä-Suomessa

Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Suur-Savon OP Kodit yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka nimeksi tulee
OP Koti Itä-Suomi. Tavoitteena on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2021.

–Asunto- ja kiinteistömarkkinat ovat samanlaisten muutosten kohteena Itä-Suomen kolmen maakunnan alueella ja keskuskaupungit kasvavat alueellisen muuttoliikkeen myötä. OP Kotien toimialueet ovat myös osin päällekkäiset ja voimien yhdistäminen antaa meille aikaisempaa paremmat mahdollisuudet vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyämme Itä-Suomessa. Yhdessä meidän on helpompi vastata tulevaisuuden haasteisiin ja voimme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä, kertoo Pohjois-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö.

– Isompi kokonaisuus mahdollistaa henkilöstön erikoistumisen esimerkiksi metsätilojen välitykseen. Hallinnollisen työn vähentyminen lisää kilpailukykyämme ja mahdollisuuttamme panostaa aikaa vielä enemmän asiakkuuksien hoitoon. Tavoitteenamme on kasvattaa markkinaosuuttamme, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen.

OP Koti Itä-Suomella on 60 kiinteistönvälityksen ammattilaista, jotka jatkavat työskentelyään nykyisissä toimipisteissä. Uuden yhtiön toimitusjohtajana on suunniteltu aloittavan OP Koti Pohjois-Savon nykyinen toimitusjohtaja Pekka Linna.

– Teemme yhdessä tulevaisuuden kilpailukykyä vahvistavan päätöksen. Syntyessään OP Koti Itä-Suomi on OP Koti -ketjun suurin välitysliike. Uusi suurempi yhtiö mahdollistaa aiempaa paremmin organisaation kehittämisen ja siten asiakkaidemme ja työntekijöidemme paremman menestyksen, lupaa Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen.

– Tavoitteenamme on olla toimialueemme vetovoimaisin palvelutarjoaja asiakkaillemme ja kiinnostavin työnantaja osaaville työntekijöille. Jatkossa tulemme näkymään laajemmin ja välittämään enemmän kotien lisäksi myös metsätiloja Itä-Suomessa, Himanen jatkaa.

 

Lisätiedot:

OP Pohjois-Karjala, toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen, puh. 0400 89 1210
OP Pohjois-Savo, toimitusjohtaja Seppo Pääkkö, puh. 050 442 1765
OP Suur-Savo, toimitusjohtaja Jari Himanen, puh. 050 373 3096