Pohjois-Karjalan ja Kesälahden osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

Tavoitteena parantaa asiakkaiden erityispalveluita ja turvata peruspalvelut

Pohjois-Karjalan Osuuspankki ja Kesälahden Osuuspankki ovat käynnistäneet selvitystyön yhdistymisestä. Yhdistymisellä tavoitellaan pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Molemmat pankit ovat taloudeltaan vahvoja, mutta toimintaympäristön muutos haastaa asiakasliiketoiminnan kannattavuuden - sanoo Kesälahden Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Tarja Väkeväinen

-On hienoa, että Pohjois-Karjalan Osuuspankki koetaan luotettavana kumppanina. Vastuullisena toimijana pyrimme turvaamaan palveluita laajasti maakunnassamme toimintaympäristön haasteista huolimatta. Yhdistymisen myötä olisimme entistä vahvempi maakunnallinen pankki, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Mervi Hinkkanen.

Koska selvitystyö on vasta alkuvaiheessa, ei sen kestoa pystytä tässä vaiheessa vielä tarkemmin arvioimaan.

Paikallisuus säilyy

Yhdistymistä on valmisteltu hyvässä ja yhtenäisessä hengessä. Pankkien hallitukset ovat yhtä mieltä siitä, että yhdistyminen olisi ennen kaikkea asiakkaiden etu.

– Hallinnollisten töiden keskittäminen parantaa merkittävästi uuden pankin kustannustehokkuutta ja siten kilpailukykyä. Samalla saamme enemmän aikaa asiakastyöhön kaikissa kanavissa, mikä on palvelukyvyn ja asiakkaiden kannalta erinomainen asia. Suuremmassa pankissa voisimme tarjota myös erityisasiantuntemusta vaativia palveluja, kertoo OP Kesälahden toimitusjohtaja Mikko Koski.

–  Neuvottelujen lähtökohta on, että kaikki toimipaikat jatkavat toimintaansa ja että Kesälahden OP:n henkilökunta siirtyisi Pohjois-Karjalan Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Uskon, että isompi pankki pystyy myös tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen

Asiakassuhteet jatkuvat entisellään

- Kesälahden osuuspankkien omistaja-asiakkaat siirtyisivät Pohjois-Karjalan Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuisivat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, toteaa OP Kesälahden toimitusjohtaja Mikko Koski.

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Mikko Koski, OP Kesälahti, puh. 050 582 2832

Toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen, OP Pohjois-Karjala, puh. 0400 891 210