Reppu joka selkään: OP Pohjois-Karjala kerää jälleen reppuja vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät taas heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Pohjois-Karjalassa reppukeräyksessä on yhteistyössä myös Siun sote. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden koulurepun tai penaaliin OP Pohjois-Karjalan Joensuun, Juuan, Kesälahden, Lieksan tai Nurmeksen konttoriin. Konttoreiden aukioloajat näkyvät sivulta www.op.fi/pohjois-karjala.

Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston.

Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

Meille OP Pohjois-Karjalassa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu vaikeina aikoina. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, sanoo toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen OP Pohjois-Karjalasta.

Kampanja alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti. Pankkikonttorien lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Lahjoittaminen on mahdollista myös postitse lähettämällä reppu osoitteeseen OP Pohjois-Karjala, Koskikatu 9, 80100 Joensuu. Osuuspankki toimittaa lahjoitukset paikalliselle HOPE ry toimintaryhmälle ja Siun soten sosiaalipalveluille, jotka lajittelevat ja jakavat reput ja koulutarvikkeet elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville.

Pohjola Vakuutus osallistuu myös keräykseen lahjoittamalla jokaisen koulutien aloittajan reppuun led-valon toivottamaan turvallista koulutietä.

 

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja jaettiin jo lähes 3000 lapselle eri puolilla Suomea. Vuonna 2020 reppuja kerätään kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomen.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.