Dreams-lähettiläs Mohammad Al-Emara

OP Pohjois-Savo ja Pohjola Vakuutus tukemassa nuorten hyvinvointia ja tulevaisuuden uskoa

​OP Pohjois-Savo ja Pohjola Vakuutus ovat mukana tukemassa Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmaa, jossa tunnetut Dreams-lähettiläät vierailevat kouluissa kannustamassa nuoria unelmoimaan, innostumaan ja olemaan uteliaita. Mohammad Al-Emara vierailee 5 koululla Pohjois-Savossa kertomassa unelmoinnin merkityksestä nuorille.

Dreams-lähettiläs Mohammad Al-Emara vierailee huhtikuun viimeisellä viikolla Kuopiossa neljässä ja Varkaudessa yhdessä koulussa kertomassa oman elämäntarinansa ja kannustamaan nuoria unelmoimaan. Erotuomari Mohammad Al-Emaran lisäksi Dreams-lähettiläinä toimivat näyttelijä Krista Kosonen, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen, valmentaja Laura PeippoRobson “maailman paras aivovammapotilas” Lindberg, näyttelijä-juontaja Christoffer Strandberg, yrittäjä Tomi Kaukinen, näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola ja muusikko Tommy Lindberg.

– Oma nuoruuteni oli vaikea ja koin, että minuun kohdistui paljon paineita ja kritiikkiä. Olisin tuolloin kaivannut, että joku olisi nähnyt vahvuuteni ja kannustanut eteenpäin. Dreams-vierailuilla haluan muistuttaa nuoria siitä, että heillä on valta päättää millaiseksi ihmisiksi he haluavat kasvaa, kertoo Elina Gustafsson, Lasten ja nuorten säätiön uusi Dreams-lähettiläs. 

Breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen jakaa myös vierailuillaan oman tarinansa.

 – Mäkin tarvitsin tsemppaamista omina kouluaikoina. Aina sitä ei saanut, mutta jokainen rohkaiseva kohtaaminen jätti positiivisen jäljen. Koen, että Dreams-vierailujen avulla mun on nyt mahdollista jättää vuorostani positiivinen jälki. On mahtavaa, kun yläkoululaiset ovat tulleet vierailujen jälkeen jakamaan kanssani niiden isojakin unelmia ja on saanut kannustaa niitä eteenpäin – juuri tämän takia Dreams-vierailuja tarvitaan.

Dreams-vierailuille on kouluissa kova kysyntä ja syyt tälle selittyvät osin myös Lasten ja nuorten säätiön kesällä 2022 julkaisemasta selvityksestä, jonka mukaan nuorten usko koko maailman tulevaisuuteen on heikentynyt. Selvityksestä kävi myös ilmi, että erityisesti nuorten naisten usko tulevaisuuteen on miehiä heikompi.

– Maailmantilanne aiheuttaa epävarmuutta. Lapset ja nuoret tarvitsevat rohkaisua toteuttaa unelmiaan. He saavat innostua ja erehtyä ja innostua taas uudelleen. Tätä haluamme olla mukana tukemassa Dreams-hankkeen kautta, kertoo vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Katri Saarelainen OP Pohjois-Savosta.

Osuuspankkien ja Pohjola Vakuutuksen tuella Dreams-vierailuja tullaan tekemään tulevan kahden vuoden aikana peräti 240 kouluun ympäri Suomen. Kuopiossa Dreams-tilaisuudet pidetään Hatsalan klassillisessa koulussa, Minna Canthin koulussa, Jynkänlahden koulussa ja Kuopion klassillisessa lukiossa sekä Varkaudessa Waltterin koulussa.