Pasi Tuomainen

Pankin henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi on valittu Pasi Tuomainen

Pohjois-Savon Osuuspankin myyntijohtaja KTM, TtM Pasi Tuomainen on valittu pankin henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaavaksi pankinjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.9.2023 alkaen.

Myyntijohtaja Pasi Tuomaisella (s. 1986 Kuopio) on vahva ja monipuolinen työkokemus Pohjois-Savon Osuuspankista; OP-vuosia on kertynyt yhteensä jo noin 15. OP-uransa hän on aloittanut työharjoittelijana Kuopion Osuuspankissa alkuvuonna 2008, ja tämän jälkeen hän on toiminut Kuopion Osuuspankissa ja sittemmin Pohjois-Savon Osuuspankissa erilaisissa henkilöasiakasrahoituksen tehtävissä sekä vuodesta 2013 lähtien esihenkilötehtävissä myyntijohtajana Kuopion alueen lisäksi myös Iisalmessa, Siilinjärvellä ja Karttulassa. Tällä hetkellä Tuomainen vastaa myyntijohtajana pankin henkilöasiakkaiden rahoituspalveluista. 

Uuden henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaavan johtajan valinta liittyy pankin johtoryhmässä syksyllä 2023 tapahtuvaan muutokseen. Pankin nykyinen henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava pankinjohtaja Antti-Jussi Pitkälä siirtyy vastaamaan pankin yritys- ja Private -liiketoiminnoista, kun pitkäaikainen yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava pankinjohtaja Martti Leskinen jää eläkkeelle. Martti Leskisen 36 vuoden OP-ura yritysasiakasliiketoiminnan johtotehtävissä alkoi jo vuonna 1988 Kuopion Osuuspankissa.

- Pankinjohtajan tehtävä herätti ilahduttavan laajasti kiinnostusta. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että meillä on talon sisällä pitkän kokemuksen tuomaa vahvaa kyvykkyyttä ja halua entistä vaativampiin tehtäviin. Olen luottavainen, että Pasi Tuomainen vahvan kokemuksen, asiakasymmärryksen ja laajojen verkostojen avulla tulee uudessa roolissaan henkilöasiakasliiketoiminnan vetäjänä osaltaan tukemaan omistaja-asiakkaidemme sekä toimialueemme kestävää taloudellista menestystä, toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen toteaa.

- Olen innoissani mahdollisuudesta päästä uuteen vastuulliseen tehtävään tutussa työympäristössä. Osaava ja asiantunteva henkilöstö on pankkimme ehdoton vahvuus ja uskon, että luotettavana ja sujuvaa palvelua tarjoavana, paikallisena kumppanina olemme jatkossakin houkutteleva vaihtoehto asiakkaillemme, Pasi Tuomainen sanoo.

- Martti Leskisen eläköitymisen myötä pankin johtoryhmästä poistuu merkittävä määrä OP-vuosia. Johtoryhmän uudistumisen jälkeenkin pankin johtoryhmän jäsenillä on erittäin vahva kokemus OP Ryhmässä toimimisesta. Uuden johtoryhmän jäsenillä on OP-vuosia yhteensä 80, jatkaa Vepsäläinen.

1.9.2023 alkaen Pohjois-Savon Osuuspankin johtoryhmän kokoonpano on:

  • toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen vastuualueenaan henkilöstö ja kiinteistöt
  • pankinjohtaja Antti-Jussi Pitkälä vastuualueenaan yritysasiakas- ja OP Private -liiketoiminnot
  • pankinjohtaja Pasi Tuomainen vastuualueenaan henkilöasiakasliiketoiminta
  • pankinjohtaja Kati Kytökorpi vastuualueenaan riskienhallinta, talous, hallinto, vastuullisuus ja viestintä. Kytökorpi toimii myös toimitusjohtajan sijaisena.