Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja starttaa yhdistyshaulla 22.1.

OP Pohjois-Savo etsii 22.1.–18.2.2024 ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Pohjois-Savo lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi somereportterina, apuna urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, kunnossapitohommissa tai apulaisohjaajana kesäleirille. Osuuspankin tuki yhden nuoren työllistämiseksi on 500 euroa. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista. 

Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan.

– Me OP Pohjois-Savossa haluamme tänäkin vuonna olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahan arvoa ja käyttöä sekä opettaa oman talouden hallintaa. Oma raha on myös edellytys sille, että oma talous alkaa kiinnostaa. Rahan käyttö ja talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja, sillä omasta taloudesta huolehtiminen kasvattaa koko ajan merkitystään. Taloustaidot luovat pohjaa pitkälle aikuisuuteen, ja kiinnostus talouteen on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla, sanoo OP Pohjois-Savon pankinjohtaja Kati Kytökorpi . 

Kampanjan avulla OP Pohjois-Savo haluaa myös tukea oman toimialueensa yhdistysten toimintaa. Pankki tarjoaa tukea yhteensä 50 000 euroa, jonka avulla kesäksi työllistyy 100 nuorta. Pankki valitsee helmikuun loppupuolella tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2024 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista sekä tukea kolmannen sektorin toimintaa.

  • Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 22.1.–18.2.2024 osoitteessa www.op.fi/pohjois-savo/kesaduuni 
  • Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 4.–31.3.2024. Ohjeistus kesätyönhakuun ja yhdistysten tarjoamat avoimet kesäduunit julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa www.op.fi/pohjois-savo/kesaduuni