Lähes 3300 koululaista sai uudet reput Hope ry:n ja OP Ryhmän keräyksen kautta – Kuopiossa keräyksen tavoite ylitettiin upeasti

Moni koulutiensä aloittava ja kouluun palaava saa lähipäivinä itselleen uuden koulurepun. HOPE – Yhteisesti ja yhdessä ry ja OP Ryhmä keräsivät yhteistyössä heinäkuussa reppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Keräykseen osallistui tuhannet ihmiset ympäri Suomen – Kuopiossa reppuja kerättiin yhteensä 224 kappaletta.

Jo viidettä kertaa järjestetyllä Reppu joka selkään -keräyksellä varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa aloittaa koulutiensä samalta viivalta muiden kanssa. Kuopiossa OP Pohjois-Savo ja Pohjola Sairaala yhdistivät viime vuoden tapaan keräysvoimansa.  

– Haluamme OP Pohjois-Savossa ja Pohjola Sairaalassa edistää lasten ja nuorten hyvinvointia konkreettisilla teoilla osana vastuullisuustyötämme. Olemme iloisia, että näin moni asiakkaistamme, henkilöstöstämme ja yhteistyökumppaneista lähti yhdessä tekemään hyvää ja osallistui keräykseen. Yhteinen tavoitteemme kerätä 200 reppua Kuopiossa ylittyi upeasti. Reppujen lisäksi keräyspisteille toimitettiin iso määrä penaaleita ja muita koulutarvikkeita. Iso kiitos vielä kaikille lahjoittajille, keräystyöryhmän jäsenet kiittävät.

Lahjoitetut reput on toimitettu elokuun alussa HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset suoraan niitä tarvitseville koululaisille. Keräyksen avulla OP Ryhmän toimipisteissä kerättiin yhteensä 3266 reppua sekä useita satoja penaaleja ja muita kouluvälineitä eri puolilla Suomea. Reppukeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia.

–Koulurepun selkään sovittaminen aloittaa uuden lukukauden ja monelle aivan uuden elämänvaiheen. Kampanjan myötä saattelemme lapset ja nuoret koulutielle tasavertaisempina. On upeaa, että tämä saatiin aikaan yhdessä ja yhteistyöllä, toteaa Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.