Teemme yhdessä hyvää -lahjoituksilla tuetaan pohjoissavolaisen lasten ja nuorten hyvinvointia ja harrastustoimintaa

OP Pohjois-Savon Teemme yhdessä hyvää – lahjoituskampanjan kautta lahjoitettiin neljännen kerran yhteensä 20 000 euroa. Lahjoitushaku oli käynnissä 19.4.-14.5.2023 paikallisille, pankin toimialueella toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille.

Pankin omistaja-asiakkaat kertoivat syksyllä 2022 OP Ryhmän Kaikkien aikojen tekoja -kyselyssä toiveensa, että pankki tekisi vastuullisuustekoja etenkin lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Toiveen mukaan pankki etsi tässä lahjoitushaussa lahjoituskohteita erityisestä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi. Hakemuksia tuli yhteensä 20, ja pankin hallitus teki päätökset lahjoituksista kokouksessaan toukokuun lopussa. Lahjoitukset kohdentuvat laajasti pankin toimialueen eri alueille.


Lahjoituksia saivat:

 • Juankosken Pyrkivä Ry: 2 500 €, seuran tekonurmikentän vaihtoaitiokatosten ja kentän aitojen kunnostamiseen ja uusimiseen.
 • Kuopion Lasten Sirkus ry: 2 500 €, Bellanrantaan remontoidun sirkuksen uuden toimitilan varusteluun, jotta tila palvelee harrastustoimintaa mahdollisimman monipuolisesti.
 • Nilsiän yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys ry: 2 500 €, Nilsiän yhtenäiskoulun yläkoulun sisäpiha-alueelle multisport-kenttäpohjan hankintaan.
 • Vanhamäki Säätiö: 2 500 €, Vanhamäen pihapiiriin pyörille kikkailuparkin toteuttamiseen.
 • Eijsveikeet ry: 2 000 €, perheliikuntaryhmän toimintaan, jonka kohderyhmänä ovat Pohjois-Savon alueen nepsy-perheet.
 • Kuopion Reipas ry: 2 000 €, vähävaraisten lasten- ja nuorten harrastamisen tukemiseen Reippaasti liikkumaan -harrastustukirahaston kautta.
 • Iisalmen rauhanyhdistys ry: 1 000 €, yläkouluikäisten ja vanhempien nuorten yhteisen toiminnan tukemiseen, patikka- ja lasketteluretken järjestämiseen.
 • Liikuntaseuraote ry: 1 000 €, koko perheen kaudenavaustapahtuman järjestämiseen.
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Juankosken paikallisyhdistys: 1 000 €, Junnufest-lastentapahtuman järjestämiseen Juankoskella.
 • Savon Diginatiivit ry: 1 000 €, ilmaisen, matalan kynnyksen kerhotoiminnan järjestämiseen.
 • Ylä-Savon Hippos ry: 1 000 €, ravinuorten järjestämään eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnattuun kerho- ja kurssitoimintaan.
 • Pajulahden vanhempainyhdistys ry: 1 000 €, Pajulahden koululaisille ja päiväkotilaisille järjestettävään liikuntatapahtumaan.
- Liikkuminen ja harrastukset ovat isossa roolissa lasten ja nuorten elämässä, ja niillä on aivan keskeinen merkitys kaikenikäisten ihmisten hyvinvoinnissa. Pankkimme tekee laajasti yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa, ja tavoitteenamme on mahdollistaa mahdollisimman monelle pohjoissavolaiselle lapselle ja nuorelle vapaa-ajan harrastus sekä tukea lasten liikkumista myös erilaisten matalan kynnyksen liikuntatapahtumien kautta. Järjestämme yhteistyössä urheiluseurojen kanssa muun muassa Hippo-kisoja sekä liikuntakouluja. Halusimme tässä lahjoitushaussa vastata omistaja-asiakkaidemme toiveeseen ja löytää uusia yhdessä yhdistysten kanssa toteutettavia hankkeita, pankin toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen kertoo.