Pankin Varkauden konttorikiinteistö myytiin

OP Pohjois-Savo on myynyt Varkauden konttorikiinteistönsä (osoite Kauppakatu 54, 78200 Varkaus) Kiinteistö Oy Varkaus ToriCenter -kiinteistöyhtiölle, jonka omistaa varkautelainen Niskanen Oy LKV.

Kiinteistön kauppahinta oli 435.000 euroa. Myynti liittyy OP Pohjois-Savon pidempiaikaiseen tavoitteeseen vähentää kiinteistöomistuksia ja kiinteistöihin sitoutuneen pääoman määrää. Kaupan yhteydessä pankin konttoritiloista tehtiin pitkäaikainen vuokrasopimus, mikä mahdollistaa pankin toiminnan jatkumisen nykyisissä tiloissa.

  - Olemme tyytyväisiä tehtyyn kauppaan. Pankki on jo useamman vuoden ajan määrätietoisesti vähentänyt kiinteistöomistustensa määrää, ja Varkauden konttorikiinteistön myynti on yksi osa tätä kehitystyötä. Tavoitteemme on keskittää voimavaramme pankkitoimintaan, joka on ydinliiketoimintaamme ja jossa pankin pääomat ovat parhaiten perustehtävää toteuttamassa. Kiinteistön omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta Varkauden konttorin toimintaan, vaan toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa. Olemme myös iloisia siitä, että kiinteistölle löytyi varkautelainen ostaja, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen kertoo.

Varkauden konttorirakennus on valmistunut vuonna 1980. Valtaosin OP Pohjois-Savon pankkikonttorina toimivan rakennuksen tilojen kokonaispinta-ala on n. 2.600 m2. Rakennus sijaitsee omalla tontilla, jonka pinta-ala on 1.171 m2.

  - Niskanen Oy LKV:n ydintoimintaa ovat kiinteistöjen omistaminen ja vuokraaminen sekä korjausrakentaminen, joten tämä kiinteistökauppa tukee hyvin yhtiön nykyistä toimintaa ja tulevaisuuden kasvustrategiaa. Ostimme hyväkuntoisen, hyvin hoidetun ja valmiiksi vuokratun kiinteistön Varkauden parhaalta paikalta. Olemme siis tyytyväisiä tähän kiinteistökauppaan. Uskomme myös, että yhteistyö OP Pohjois-Savon kanssa tulee sujumaan hyvin ja kiinteistö täyttää Osuuspankin ja heidän asiakkaidensa tarpeet erinomaisesti nyt ja myös tulevaisuudessa, kertoo Niskanen Oy LKV:n toimitusjohtaja Erkki Niskanen.