OP Sastamala, OP Satakunta ja OP Satapirkka yhdistyvät ensi keväänä

OP Sastamalan, OP Satakunnan ja OP Satapirkan edustajistojen kokouksissa päätettiin 13.10. pankkien yhdistämisestä. Yhdistymisellä vahvistetaan pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Uuden pankin nimeksi tulee OP Satapirkka ja se aloittaa toimintansa 1.5.2022.

– Pankkien hallitukset selvittivät yhteistuumin, miten voisimme turvata laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden kaikille asiakkaillemme ja esittivät edustajistoille pankkien yhdistämistä. Hienoa, että kaikissa kolmessa pankissa edustajistot hyväksyivät hallituksensa esityksen. Olen varma, että yhteistyömme tulee olemaan jatkossakin hedelmällistä, kertoo OP Sastamalan hallituksen puheenjohtaja Lassi Uotila.

– Olen iloinen pankkien yhdistymisestä, sillä se on ennen kaikkea asiakkaiden etu. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat yllä pitää ja vahvistaa elinvoimaisuutta toimialueella ja vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa. Pääomiltaan vahva pankki pystyy vastaamaan paremmin yritysten, maatalouden ja henkilöasiakkaiden rahoitustarpeisiin. Yhdistymisen avulla voimme paremmin vaikuttaa alueella toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin. Uskon, että isompi pankki pystyy myös tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, kertoo OP Satakunnan hallituksen puheenjohtaja Reijo Nummikari.

– Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi sillä asiakassuhteet jatkuvat entisellään ja esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina. Nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa ja nykyinen henkilöstö jatkaa uuden pankin palveluksessa, joten tutut pankkilaiset palvelevat asiakkaitamme jatkossakin. Yhdistymisen myötä asiantuntemus pankissa lisääntyy ja myös etäasiakkaita voidaan palvella nykyistä aktiivisemmin, kertoo OP Satapirkan hallituksen puheenjohtaja Jouni Nieminen.

Uuden pankin edustajisto tulee koostumaan 50 omistaja-asiakkaasta. Edustajisto valitaan vaaleilla vuonna 2022 nykyisten pankkien toimialueilta omistaja-asiakkaiden määrän suhteessa.