Taloustaitokilpailussa palkitut

Palkitsimme alueemme yläasteiden taloustaitajat

Peruskoulujen ysiluokkalaiset ovat tänäkin keväänä kilpailleet perinteisessä valtakunnallisessa Taloustaitokilpailussa. Kilpailussa pärjääminen vaatii koululaisilta laajaa ja monipuolista ymmärrystä yhteiskunnasta ja taloudesta. Taloustaitokilpailun järjestävät yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja OP Ryhmä. Tämän vuoden kilpailuun osallistui valtakunnallisesti yli 17 000 oppilasta yhteensä 301 koulusta.

OP Satapirkan toimialueelta kilpailuun osallistuivat Karvian yhtenäiskoulu, Parkanon yhtenäiskoulu ja Pellonpuiston koulu Huittisista. Palkitsimme osallistuneiden oppilaitosten kärkikolmikot lahjakorteilla.

 

Karvian yhtenäiskoulu

Aleksi Seppä, Veeti Mustasilta, Jerri Koivumäki

Parkanon yhtenäiskoulu

Maiju Myllymäki, Noora Juusenaho, Lassi Tuominen

Pellonpuiston koulu, Huittinen

Aino Kylälehtonen, Aarni Sarjomaa, Aino Laihonen.

 

Huittisten Pellonpuiston koulun lehtori Juha Rannikko kommentoi, että Pellonpuiston koulusta kisaan osallistuneet pärjäsivät erinomaisesti. Tiukan kisan voittokolmikon selvitti vasta hyvin vaativa viimeinen tehtävä, joka käsitteli talouspolitiikkaa ja valtionvelkaa.

”Meille pankille taloustaitojen valmentaminen on tärkeä osa vastuullisuustyötämme ja näiden palkitsemisien lisäksi valmennamme taloustaitoja toimialueemme ysiluokkalaisille läpi lukuvuoden” kertoo Tia Palomäki, OP Satapirkasta. Samalla hän kannustaa opettajia ja oppilaitoksia olemaan yhteydessä, mikäli pankin järjestämät OPxRahapuhetta- oppitunnit kiinnostavat. Yhteydenottoja varten pankilta löytyy oma sähköpostiosoite: satapirkka.taloustaidot@op.fi. Tänä keväänä olemme valmentaneet taloustaitoja alueellamme yli 500 nuorelle.

 

Kuvassa Huittisten Pellonpuiston koulun palkitut: vasemmalta Aarni Sarjomaa, Aino Kylälehtonen ja Aino Laihonen.