“Maailman paras aivovammapotilas” vierailee Etelä-Savon kouluilla kertomassa unelmoinnista

Osuuspankit ja Pohjola Vakuutus ovat mukana tukemassa Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmaa, jossa tunnetut Dreams-lähettiläät vierailevat sadoissa kouluissa kannustamassa nuoria unelmoimaan, innostumaan ja olemaan uteliaita.

Dreams-lähettiläs Robson Lindberg saapuu neljään eri Etelä-Savon kouluun helmikuussa. Hän vierailee Elomaan koululla Hirvensalmella, Etelä-Savon ammattiopistolla, Mikkelin Lyseolla sekä Ristiinan yhtenäiskoululla.

Lindberg haluaa olla ”maailman paras aivovammapotilas”. Lindberg kertoo nuorille oman elämäntarinansa ja kannustamaa nuoria unelmoimaan. Robson sai jääkiekko-ottelussa aivovamman, josta alkoi taistelu elämästä ja ihmisarvosta. Vuonna 2014 tapahtuneen taklauksen jälkeen Robsonille ei annettu paljoakaan toivoa normaalista elämästä. Lääkärit totesivat, että hänestä olisi eläkeläiseksi loppuiäksi, mutta Robson päätti toisin: "Voin itse tehdä sen valinnan, määrittääkö vamma minua vai määritänkö minä vamman."

Lindbergin lisäksi Dreams-lähettiläinä toimivat näyttelijä Krista Kosonen, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen, valmentaja Laura Peippo, näyttelijä-juontaja Christoffer Strandberg, yrittäjä Tomi Kaukinen, näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola ja muusikko Tommy Lindberg.

Dreams-vierailuille on kouluissa kova kysyntä ja syyt tälle selittyvät osin myös Lasten ja nuorten säätiön kesällä julkaisemasta selvityksestä, jonka mukaan nuorten usko tulevaisuuteen on heikentynyt. Erityisesti nuorten naisten usko tulevaisuuteen on miehiä heikompi.

– Maailmantilanne aiheuttaa epävarmuutta. Lapset ja nuoret tarvitsevat rohkaisua toteuttaa unelmiaan. He saavat innostua ja erehtyä ja innostua taas uudelleen. Tätä haluamme olla mukana tukemassa Dreams-hankkeen kautta, kertoo viestintäpäällikkö Tarja Wasenius OP Suur-Savosta.

Osuuspankkien ja Pohjola Vakuutuksen tuella Dreams-vierailuja tehdään kahden vuoden aikana peräti 240 kouluun ympäri Suomen.