120 nuorta saa kesätyöpaikan paikallisista yhdistyksistä OP Suur-Savon tuella

OP Suur-Savo tarjoaa Kesäduunin 120 nuorelle pankin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. OP Suur-Savo kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä. "Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa." 

OP Suur-Savo etsii 16.2.2024 saakka yhdistyksiä, jotka voivat tarjota tulevana kesänä 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Suur-Savo lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi somereportterina, apuna urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, kunnossapitohommissa tai vaikkapa kesäleirin apuohjaajana. Osuuspankin tuki yhden nuoren työllistämiseksi on 500 euroa. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan. ”Me OP Suur-Savossa haluamme olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa. Pankin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haluamme tarjota 120 työpaikkaa nuorille”, sanoo OP Suur-Savon toimitusjohtaja Leena Nikula.

Oma raha on edellytys sille, että oma talous alkaa kiinnostaa: ”Rahan käyttö ja talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja, sillä omasta taloudesta huolehtiminen kasvattaa koko ajan merkitystään. Taloustaidot luovat pohjaa pitkälle aikuisuuteen. Kiinnostus talouteen on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla”, Nikula jatkaa.

Kampanjan avulla OP Suur-Savo haluaa tukea myös toimialueensa yhdistysten toimintaa. OP Suur-Savo valitsee helmikuun loppupuolella tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 16.2.2024 asttäällä