Itä-Suomen elinvoimaisuuteen 80 milj. € investointi – BLC ja OP:n rahasto kiihdyttävät verkkoyhteyksien kehittämistä

Itä-Suomen elinvoimaa parannetaan investoimalla 80 miljoonaa euroa tietoliikenneyhteyksiin. Nopea valokuituverkko tuo toimintavarmuutta esimerkiksi etätöihin, ja verkkoinvestoinnit luovat Itä-Suomeen uusia työpaikkoja. Investointien takana ovat Savonlinnan BLC-osuuskunta sekä OP:n OP-Suomi Infra -sijoitusrahasto.

Tavoitteena on liittää kymmeniä tuhansia talouksia ja yrityksiä valokuituteknologiaan lähivuosien aikana. ”Kattava valokuituverkko on esimerkiksi Suomen huoltovarmuuden kannalta tärkeää, sillä kriisiaikana mobiilitukiasemat ovat suhteellisen helposti särkyviä, mutta valokuituverkko ei. Valokuitu on myös mobiiliverkkoa monin kerroin energiatehokkaampi.” toteaa Hannu Väänänen, Savonlinnan BLC-osuuskunnan toimitusjohtaja. ”Osuuskunta jatkaa myös Savonlinnan seudun tietoliikenneinfran ja elinvoimaisuuden kehittämistä parantamalla valokuitusaatavuutta Savonlinnan taajamissa”, jatkaa Väänänen.

Etelä-Savon maakuntastrategian yhdeksi kärkitavoitteeksi on kirjattu hyvä digitaalinen saavutettavuus ja toimivat liikenne- ja viestintäyhteydet. Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himasen mukaan on hienoa, että OP Ryhmä voi auttaa BLC:tä tukemaan maakunnan elinvoimaa: ”Uskon, että yhteisyrityksellä on vahvat resurssit rakentaa lisää valokuituverkostoa.” Himanen kertoo, että: ”Suur-Savon Osuuspankin rooli on ollut yhteyden synnyttäminen rahaston ja BLC:n välille. Lämmin kiitos asiakasvastaavallemme Jari Laitiselle, joka on idean isä.”

Lue lisää tiedotteesta.