OP Suur-Savon edustajiston vaalit käynnistyvät ehdokasasettelulla

OP Suur-Savo järjestää edustajiston vaalit 4.-17.11.2021. Mukana on yli 70 000 äänioikeutettua omistaja-asiakasta. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 10.9.2021 saakka. OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni ‑periaate.

Edustajistoon valitaan 50 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi. Vaaleissa on kolme vaalipiiriä:

1. Mikkelin alue (Mikkeli, Haukivuori, Hirvensalmi, Juva, Mäntyharju, Puumala), valitaan yht. 27 jäsentä

2. Pieksämäen alue (Pieksämäki, Heinävesi), yht. 9 jäsentä

3. Savonlinnan alue (Savonlinna, Sulkava), yht. 14 jäsentä

Ehdokasasettelu alkoi 16.8. klo 8 ja päättyy 10.9. klo 16. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua helposti verkkopalvelutunnuksilla osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit tai vaihtoehtoisesti pankin ohjeistuksen mukaisesti konttoreissa.

Tavoitteena asiakaskunnan näköinen edustajisto

Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia ihmisiä – nuoria, perheellisiä, senioreita.

- Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla ja asiakkaan ääni tulee kuuluville, kertoo OP Suur-Savon toimitusjohtaja Jari Himanen. 

Kiinnostus ja oman elämän asiantuntemus riittävät

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen hyvämaineinen täysivaltainen osuuspankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi 31.5.2021 mennessä ja tullut täysi-ikäiseksi viimeistään ehdokashankinnan aikana. Ehdokkaaksi ei voi asettua kyseisen osuuspankin palveluksessa oleva henkilö, eikä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen. Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee yhden kannattajan, joka myös on saman osuuspankin omistaja-asiakas.

- Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia, aktiivisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta. Edustajiston jäsenillä on loistava mahdollisuus kerryttää kokemusta luottamustoimista, mahdollisuus luoda uusia verkostoja ja hallintouraa sekä saada arvokas merkintä CV:hen, Jari Himanen sanoo.

Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään esimerkiksi vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

OP Suur-Savon kanssa samanaikaisesti edustajiston vaalit järjestetään yhteensä 55 osuuspankissa eri puolilla Suomea.