OP Suur-Savon toimitusjohtaja Leena Nikula: ”Vietämme 120-vuotisjuhlavuotta yhdessä asiakkaiden kanssa.”

OP Suur-Savo viettää tänä vuonna 120-vuotisjuhlavuotta. Pankin toimialueen ensimmäinen osuuskassa perustettiin vapunaattona 1904 Rämälässä.

Omistaja-asiakkaille rahanarvoisia etuja

OP Suur-Savon toimitusjohtaja Leena Nikula kertoo, että pankki viettää 120-vuotisjuhlavuotta yhdessä asiakkaidensa kanssa: ”Osuuspankit ovat aina olleet olemassa asiakkaitaan varten. OP Suur-Savo on ollut rakentamassa eteläsavolaista yhteiskuntaa jo 120 vuoden ajan. Juuremme ovat syvällä toimialueellamme.”

Nikulan mukaan pankin omistaja-asiakkaat saavat päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä asioinnista kertyvät OP-bonukset 40 prosentilla korotettuina. Omistaja-asiakkaan käyttötilille maksetaan korkoa 0,25 %. Lisäksi pankki tarjoaa juhlavuoden kunniaksi asuntolainan ilman toimitusmaksua maaliskuun 2024 loppuun saakka. Nikulan mukaan asuntolainan toimitusmaksu on normaalisti 0,4 % lainan määrästä, vähintään kuitenkin 300 euroa. Kampanjan myötä esimerkiksi 250 000 euron asuntolainasta asiakkaan etu on 1000 euroa. Omistaja-asiakasedut koskevat henkilöasiakkaita.

OP Suur-Savo tarjoaa kesätyötä 120 nuorelle

OP Suur-Savo hakee tammikuun lopulla yhteistyöhön yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Leena Nikulan mukaan ”itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa.” Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Suur-Savo lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle. Nikulan mukaan pankki tarjoaa kesätyötä 120 nuorelle – pankin juhlavuoden teeman mukaisesti.

”Me haluamme olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Rahan käyttö ja talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja, sillä omasta taloudesta huolehtiminen kasvattaa koko ajan merkitystään. Taloustaidot luovat pohjaa pitkälle aikuisuuteen”, Nikula jatkaa.

 

Yhdistys tai urheiluseura voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi seuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, kunnossapitohommissa tai vaikkapa leirin tai kurssin apulaisohjaajana.

 

OP Suur-Savo näkyy juhlavuonna kulttuurin, urheilun ja erilaisten tapahtumien muodossa

OP Suur-Savo jakaa juhlavuonnaan yhteensä 200 000 euroa sponsorirahaa paikallisesti ja vastuullisesti toimiville yhdistyksille ja seuroille. Nikulan mukaan yksi pankin perustehtävistä on tukea paikallista elinvoimaa tekemällä yhteistyötä paikallisyhteisöjen ja seurojen kanssa: ”Kumppanuushaku on auki pankin verkkosivuilla 28.1. saakka.”

Toimitusjohtaja Nikula raottaa juhlavuoden tapahtumia: ”OP Suur-Savo on otteluisäntänä tammikuun lopulla sekä Jukurien että SaPKon peleissä. Kutsumme asiakkaat konttoreihimme kahville toukokuussa, ja järjestämme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa peräti 13 Hippo-kesäkisat toimialueellamme.” Nikulan mukaan omistaja-asiakkaille on luvassa myös konsertteja: ”Järjestämme syyskuussa omistaja-asiakkaillemme maksuttomat Suvi Teräsniskan konsertit Juvan ja Mäntyharjun kirkoissa. Lisäksi valtakunnan ykkösräppäreihin lukeutuva Cledos esiintyy Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa elokuussa.” Molempiin musiikkikiertueisiin ilmoittautuminen alkaa huhtikuun lopulla, jolloin pankin juhlalehti ilmestyy. Nikulan mukaan juhlalehti jaetaan kaikkiin kotitalouksiin pankin toimialueella. Lisäksi lehti postitetaan niille omistaja-asiakkaille, jotka asuvat toimialueen ulkopuolella.

Kaiken kaikkiaan juhlavuoden aikana pankki järjestää yhteensä 120 erikokoista ja erityyppistä tapahtumaa tai etua.

OP:laiset vapaaehtoistyössä juhlavuonna

Leena Nikula kertoo, että pankkilaiset saavat tehdä yhden työpäivän verran vapaaehtoistyötä työajalla juhlavuonna. OP:laisia voi tavata erilaisissa vapaaehtoistehtävissä esimerkiksi palvelutaloissa tai erilaisissa tempauksissa eläinten, ympäristön ja vähävaraisten hyväksi: ”Vapaaehtoistyökampanja on osa vastuullisuusohjelmaamme. Vastuullisuus on kiinteä osa strategiaamme ja kuuluu meidän jokaisen arkeen, päätöksiin ja toimintaan. Vapaaehtoistyö on yhteisöllistä tekemistä parhaimmillaan.”