Osuuspankki kehottaa välttämään konttorissa asiointia koronaviruksen leviämisen estämiseksi erityisesti huhtikuun alkupuolella

Eläkkeiden ja Kelan tukien maksupäivinä osuuspankkien konttoreissa käy huomattavasti enemmän ihmisiä. Konttoreilla asiointi on erityisen vilkasta, kun muun muassa riskiryhmään kuuluvat eläkeläiset käyvät maksamassa laskuja ja nostamassa rahaa.

Koronaepidemian aikana tämä on vakava riski viruksen leviämiselle. On erityisen tärkeää, että kaikki asiakkaat, jotka pystyvät käyttämään itsepalvelukanavia kuten verkkopankkia, ja maksukortteja, käyttävät näitä palveluita konttoripalveluiden sijaan. Niiden osalta, joille tämä ei ole mahdollista suositellaan OP:sta toimintaohjeita:

  • Laskut voi maksaa suoramaksulla tai maksukuorilla. Suoramaksulla laskut maksetaan automaattisesti eräpäivänä ilman verkkoasiointia. Laskut voi myös toimittaa maksukuoressa postin kirjelaatikkoon.
  • Käteistä saa nostettua OP:n kortilla käteisautomaattien lisäksi K-ryhmän ruokakauppojen, Tokmannien, R-kioskien ja Neste-palveluasemien kassoilta. 
  • Jos konttorilla on asioitava, kannattaa käynti ajoittaa eläkkeiden ja Kelan tukien maksupäivien ulkopuolelle. Eläkkeet ja tuet maksetaan pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisestä päivästä lähtien viikon ajan.