Pohjola Vakuutus ja OP Suur-Savo mukana tukemassa nuorten tulevaisuuden uskoa – Dreams-lähettiläät vievät viestiä unelmoinnin merkityksestä nuorille

Pohjola Vakuutus ja OP Suur-Savo ovat mukana tukemassa Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmaa, jossa tunnetut Dreams-lähettiläät vierailevat kymmenissä kouluissa kannustamassa nuoria unelmoimaan, innostumaan ja olemaan uteliaita.

– Oma nuoruuteni olivaikea ja koin, että minuun kohdistui paljon paineita ja kritiikkiä. Olisin tuolloinkaivannut, että joku olisi nähnyt vahvuuteni ja kannustanut eteenpäin. Dreams-vierailuilla haluan muistuttaa nuoria siitä, että heillä on valta päättää millaiseksi ihmisiksi he haluavat kasvaa, kertoo ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson,Lasten ja nuorten säätiön uusi Dreams-lähettiläs.

Gustafssonin lisäksinäyttelijä Krista Kosonen, breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen, valmentaja Laura Peippo,Robson “maailman paras aivovammapotilas” Lindberg, näyttelijä-juontajaChristoffer Strandberg, yrittäjä Tomi Kaukinen, näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola ja muusikko Tommy Lindberg tekevät nuorten pariin vierailuja jakaen oman elämäntarinansa ja kannustaen esimerkillään unelmoimaan.

– Mäkin tarvitsin tsemppaamista omina kouluaikoina. Aina sitä ei saanut, mutta jokainen rohkaisevakohtaaminen jätti positiivisenjäljen. Koen, että Dreams-vierailujen avulla mun on nyt mahdollista jättää vuorostani positiivinen jälki. On mahtavaa, kun yläkoululaiset ovat tulleet vierailujen jälkeen jakamaan kanssani niiden isojakin unelmia ja on saanut kannustaa niitä eteenpäin – juuri tämän takia Dreams-vierailuja tarvitaan, kertoo breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen. 

Dreams-vierailuille on kouluissa kova kysyntä ja syyt tälle selittyvät osinmyös Lasten ja nuorten säätiön kesällä julkaisemasta selvityksestä, jonka mukaan nuorten usko koko maailman tulevaisuuteen on heikentynyt. Selvityksestä kävi myös ilmi, että erityisesti nuorten naisten usko tulevaisuuteen on miehiä heikompi. Siksi Dreams-vierailujen uudelleenlanseeraus juuri kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10. on erityisen osuvaa.

Pohjola Vakuutus ja OP Suur-Savo ovat Dreams-ohjelman kautta mukana tukemassa nuorten unelmointia, hyvinvointia ja uskoa tulevaisuuteen. Pohjola Vakuutuksen ja osuuspankkien tuella Dreams-vierailuja tehdään tulevan kahden vuoden aikana peräti 240 kouluun ympäri Suomen. Etelä-Savon vierailujen paikat ja ajankohdat täsmentyvät lähiviikkoina.