Kaupunkikonttoreissa reppukeräykset vähävaraisten perheiden lapsille

Suur-Savon Osuuspankki kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille yhteistyössä Hope Mikkelin, Pieksämäen Pelastakaa Lapset ry:n sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Savonlinnan yhdistyksen kanssa. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden koulurepun tai penaaliin 31.7.2020 mennessä Suur-Savon Osuuspankin Mikkelin, Pieksämäen tai Savonlinnan konttoriin. Jokaisessa konttorissa on reppujen keräyspiste, ja konttorit ovat avoinna arkisin klo 9.30-16 välisen ajan.

Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston.

- Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää tiiminvetäjä Petra Turunen Hope Mikkelistä.

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koululaiselle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.

- Meille Suur-Savon Osuuspankissa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu vaikeina aikoina. Haluamme kiinnittää yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, sanoo viestintäpäällikkö Tarja Wasenius Suur-Savon Osuuspankista. 

Suur-Savon Osuuspankki toimittaa reput ja penaalit paikallisille yhteistyökumppanilleen, jotka lajittelevat ja jakavat lahjoitukset vähävaraisten perheiden lapsille Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan alueilla. Lahjoittaminen on mahdollista myös postitse 31.7. mennessä: Reppukeräys, PL 308, 00013 OP.