Suur-Savon Osuuspankki tukee laajasti nuorten kesätyöllistymistä

Suur-Savon Osuuspankki tukee yhteensä 100 000 eurolla toimialueensa kaupunkien ja kuntien kesätyöllistämistä. Tavoitteena on tarjota kesätöitä erityisesti 15-17-vuotiaille nuorille. Toimitusjohtaja Jari Himasen mukaan pankki haluaa kohdistaa tukea tälle asialle, koska nuorten työllistymisen edistäminen on eräs pankin vastuullisuusteemoista. Himanen kertoo, että: ”Kesätyö on monen nuoren ensimmäinen kosketus työelämään. Työn kautta opetellaan tulevaisuuden työelämätaitoja ja otetaan vastuuta omasta taloudenhoidosta. Erityisesti alle 18-vuotiaille nuorille ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Haluamme tukea nuoria tutustumaan työelämään ja auttaa heitä saamaan työkokemusta.”

Mikkelin kaupungin henkilöstöjohtaja Petri Mattila iloitsee lahjoituksesta: ”Osuuspankin tuki mahdollistaa 125 nuoren palkkaamisen. Palkkaamme nuoria päiväkoteihin, liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluihin, kirjastoihin ja museoihin. Kaupunki ja kaupunkilaisetkin hyötyvät, koska nuorten avulla pystytään tuottamaan kesälomakaudellakin kaupunkilaisille palveluita.”

Myös Juvan kunnan työllisyyskoordinaattori Sanna Skön on kiitollinen kesätyötuesta: ”On hienoa, että paikallinen pankki tukee nuorten kesätyöllistymistä. Kesätyöllistämistuki mahdollistaa työllistämiskokeilun jatkumisen tänä kesänä. Viime vuonna nuoret olivat mukana mm. kunnan laavualueiden kunnostuksissa ja tulipaikkojen teossa sekä uimarannan koppien kunnostamisessa. Nuorille tarjottavat työtehtävät ovat vaihtelevia. Tärkeintä on, että jokainen työtä vaille jäänyt nuori saa arvokasta työkokemusta ja omaa rahaa.”

Pieksämäen kunnan työllistämiskoordinaattori Eero Väyrysen mukaan Suur-Savon Osuuspankki on vastuullinen yhteistyökumppani: ”Kesätyökampanja on merkittävä osa kesätyöllistämisen kokonaisuutta. Pankin tuki mahdollistaa kesätyön noin 25 nuorelle. Nuoria työllistyy vuosittain kunnallistekniikan, liikuntapalveluiden, kulttuuri- ja vapaa-aikapuolen, viestinnän sekä päivähoidon tehtäviin.”

Kunnat ja kaupungit valitsevat nuoret oman kesätyöhakuprosessinsa mukaisesti. Kesätyökampanjassa mukana olevat kunnat ja kaupungit: Enonkoski, Heinävesi, Hirvensalmi, Juva, Mikkeli, Mäntyharju, Pieksämäki, Puumala, Savonlinna ja Sulkava.