OP Tampere tarjoaa taloustaito-opetusta ysiluokkalaisille Taloustaitoviikolla

OP Ryhmä viettää Taloustaitoviikkoa 20.-26.3.2023. Nyt jo viidettä kertaa järjestettävän Taloustaitoviikon aikana OP Tampereen nuoret asiantuntijat, Finanssikoutsit tarjoavat taloustaito-opetusta sekä pankilla että videotallenteena toimialueensa kouluille.

OP Tampere tekee ympärivuotista työtä nuorten taloustaitojen tukemiseksi. Taloustaito-opetuksen vuosittainen kohokohta on Taloustaitoviikko, jonka aikana opetus kohdistuu erityisesti peruskoulun yhdeksännellä luokalla oleviin nuoriin.
 
- Uskomme, että hyvät taloustaidot ovat nuorelle yhtä tärkeitä kuin uimataito. Taloustaitoviikolla meillä on erityinen mahdollisuus tavoittaa nuoria ja käydä vuoropuhelua heidän kanssaan heitä askarruttavista talouskysymyksistä. Meille pankkilaisille on erityisesti antoisaa nähdä nuorten oivaltavan ja oppivan uutta talousasioista, kertoo henkilöstö- ja viestintäjohtaja Tarja Sara OP Tampereesta.
 
Perustehtävämme mukaisesti tuemme toimialueemme elinvoimaisuutta ja alueella asuvien hyvinvointia, joten nuorten taloustaitojen tukeminen on meille luontainen tehtävä. OP Tampereessa on nuorten talouden asiantuntijoiden ryhmä, Finanssikoutsit, jotka opastavat nuoria tärkeistä taloustaidoista opetustunneilla ja YouTube-videoilla. OP Tampere ja alueen muut osuuspankit ovat myös Yrityskylä Pirkanmaan yhteistyökumppani.
 
Taloustaitoja opetetaan OP Ryhmän kehittämän OPxRahapuhetta-opetusmateriaalin avulla. Taloustaitoviikon opetustuokiot valmentavat ysiluokkalaisia myös valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Kilpailun järjestää Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, ja OP Ryhmä toimii sen pääyhteistyökumppanina.
 
Osuuspankkien taloustaito-opetuksen lisäksi OP Ryhmä tekee valtakunnallisesti työtä lasten ja nuorten taloustaitojen eteen yhteistyökumppanien kanssa ja vuonna 2022 taloustaitotyö tavoitti 90 000 nuorta. OP Ryhmän pitkäaikaisia valtakunnallisia kumppaneita ovat mm. Talous ja nuoret TAT ry, Nuori Yrittäjyys ry ja HDL Taloustaitohanke.
 
Lisätiedot: henkilöstö- ja viestintäjohtaja Tarja Sara, OP Tampere, puh. 010 254 6213.