OP Kruunupyy, OP Pietarsaaren Seutu ja OP Purmo yhdistyvät – OP Botnia aloittaa ensi vuoden alussa

Eilen pidetyissä OP Pietarsaaren Seudun edustajiston kokouksessa ja OP Kruunupyyn sekä OP Purmon osuuskunnan kokouksissa hyväksyttiin pankkien yhdistäminen. Uusi OP Botnia aloittaa toimintansa 1.1.2025.

Nämä kolme pankkia alkavat nyt yhdessä rakentaa uutta osuuspankkia, jolla on vankat juuret kaksikielisellä Pohjanmaalla. OP Botnia pystyy jatkossa tarjoamaan nykyistä laajemmat palvelut niin henkilö- kuin yritysasiakkaillekin. Uusi pankki voi panostaa enemmän esimerkiksi varallisuudenhoidon palveluihin, lakipalveluihin ja yrityspalveluihin.

– Yhdistämällä voimamme varmistamme, että pystymme jatkossakin pitämään huolta omistaja-asiakkaistamme ja edistämään paikallisen toimintaympäristömme kehitystä. Vaikuttavuutemme kasvaa toimialueella ja teemme merkittävämpiä yhteisöllisiä tekoja. Uskomme vahvasti, että OP Botnia tulee kohentamaan alueellista elinvoimaa, kertoo OP Kruunupyyn hallituksen puheenjohtaja Johan Byggmästar.

– Kaikki nykyiset seitsemän konttoria jatkavat toimintaansa. Yhdistyminen ei aiheuta myöskään henkilöstövähennyksiä, joten tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. OP Kruunupyyn, OP Pietarsaaren Seudun ja OP Purmon omistaja-asiakkaat siirtyvät OP Botnian omistaja-asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina, toteaa OP Pietarsaaren Seudun hallituksen puheenjohtaja Sune Sjölund.

– Haluamme keskittyä nykyistä enemmän palvelemaan asiakkaita. Yhdistymisen kautta uudella pankilla on vahvempi kyky sekä toimia sääntelyn mukaisesti että valmentaa asiakkaita tekemään parempia taloudellisia valintoja. Pankkien yhdistäminen on siis ennen kaikkea asiakkaiden etu, kertoo OP Purmon hallituksen puheenjohtaja Ole Lillqvist.