OP Ylä-Savo varautuu epidemian laajenemiseen

Ylä-Savon Osuuspankki (OP Ylä-Savo) pitää konttorinsa auki, mutta varautuu samalla siihen, että epidemia laajenee ja pitkittyy.

- Pyrimme vähentämään asiakkaidemme ja henkilöstömme sairastumisriskiä. Mikäli epidemia laajenee, reagoimme tilanteen edellyttämällä tavalla, toimitusjohtaja Mikko Paananen sanoo.

Epidemian mahdollista laajenemista ja pitkittymistä rajoitetaan eri toimenpitein. Keskeiset pankkipalvelut turvataan niin henkilö- kuin yritysasiakkaille. Pankki rajoittaa henkilöstön liikkumista eri toimipisteiden välillä sekä lisää etäyhteyksien kokouskäyttöä ja mahdollisuuksia etätyöhön. Pankki ottaa yhteyttä ajanvarausasiakkaisiinsa vaihtoehtoisen asiointitavan sopimiseksi.

- Suosittelemme asiakkaidemme pankkiasiointiin puhelimen tai verkon välityksellä tapahtuvia etäneuvotteluja kasvokkain tapahtuvien neuvottelujen sijaan, Paananen kertoo.

Käteisen rahan sijaan pankki suosittelee maksuvälineeksi pankkikorttia. Laskujen maksamisessa helpoimmat ja turvallisimmat tavat ovat mobiili- ja verkkopalvelut, suoramaksu ja laskujen maksupalvelu.

OP Ylä-Savo tarjoaa taloudellista helpotusta asiakkailleen, joiden taloudenhoito on vaikeutunut koronakriisin vuoksi. Pankki tarjoaa sekä kotitalouksille että pk-yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja, mikäli koronapandemia on vaikuttanut asiakkaiden luotonhoitokykyyn. Asuntolainojen osalta lyhennysvapaa voi olla enintään 12 kuukautta. Yrityslainoissa maksuohjelmien muutokset arvioidaan tapauskohtaisesti.

Lisätietoja:
Mikko Paananen, mikko.paananen@op.fi
0400 817 036