Perhe keittiössä

Asuntolainan kilpailutus

Kilpailuta uusi tai vanha asuntolainasi sujuvasti verkossa.

-

 • Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa

  Saat selvitettyä, voisitko saada tarpeisiisi paremmin sopivan lainan olemassa olevia lainojasi edullisemmin. 

 • Kilpailuta asuntolaina vaivattomasti verkossa

  Voit tehdä lainahakemuksen ja saada alustavan asuntolainatarjouksen kätevästi verkossa. Alustava lainatarjous ei sido sinua ottamaan lainaa.

 • OP-bonuksia asuntolainastasi

  Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat vakuudellisista lainoistasi OP-bonuksia. Asuntolainan ottajalle bonushyöty on usein tuntuva – bonuksia voi kertyä jopa satojen eurojen arvosta vuodessa. Niitä käytetään pankki- ja vakuutusasioinnin maksuihin ja palkkioihin.

 • Huolehdimme halutessasi pankin vaihdosta puolestasi

  Keskittämällä pankki- ja vakuutuspalvelut meille helpotat arkeasi ja maksimoit OP-bonuksista saamasi hyödyt.

Pyydä tarjous
asuntolainasta

Kilpailuta asuntolaina

Kilpailuta asuntolaina

Laske paljonko lainasi maksaisi kuukaudessa.

Laske lainalaskurilla

Laske lainalaskurilla

Näin uuden tai olemassa olevan asuntolainan kilpailutus etenee

 1. Kerää tiedot asuntolainahakemusta varten: lainanhakijan tai -hakijoiden tulot ja kuukausittaiset menot, nykyiset lainat, muu omaisuus ja vakuudet sekä asunnon tiedot.

 2. Täytä ja lähetä lainahakemus netissä.

 3. Saat alustavan lainatarjouksen.

 4. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Keskustelua lainan ja muun asioinnin siirtämisestä jatketaan puhelimessa, verkossa tai konttorissa.

 5. Allekirjoita sopimukset sähköisesti.

 

Asuntolainojen vertailu – ota nämä asiat huomioon

Uuden tai vanhan asuntolainan kilpailutus ja lainatarjousten vertailu kannattaa tehdä huolellisesti. Kun kilpailutat asuntolainan, ota haltuun muutama vinkki:

 • Lainatarjous sisältää todellisen vuosikoron. Vuosikorkoon on sisällytetty kaikki luoton kustannukset vuotuiseksi koroksi muutettuna. Sen avulla voit vertailla asuntolainojen edullisuutta pankkien kesken. Lue lisää asuntolainasta
 • Osuuspankin omistaja-asiakkaan OP-bonuksia ei oteta huomioon todellisen vuosikoron laskennassa. Ne voivat kuitenkin laskea asuntolainan kuluja huomattavasti, sillä bonuksia käytetään lainanhoitokuluihin. Niillä voidaan kuitata myös esimerkiksi kodin vakuutusmaksuja, mikä tuo helpotusta arjen menoihin. Lue lisää Osuuspankin omistaja-asiakkuudesta. 
 • Pohdi, miten olet varautunut lainanottajan riskeihin pitkänä laina-aikana. Omaa lainanmaksukykyään ja taloutta voi turvata eri keinoin, kuten korkosuojauksilla ja vakuutuksilla. Lue lisää talouden turvista.
 • Selvitä, miten voit hakea muutoksia lainasi maksusuunnitelmaan tai lyhennysvapaata laina-aikana. Osuuspankissa sen voi tehdä itse verkkopalvelussa ja toteutuneista muutoksista veloitetaan palveluhinnaston mukainen palvelumaksu. Tutustu osuuspankin palveluhinnastoon.

Kilpailuta asuntolaina ja löydä juuri sinulle sopivin vaihtoehto

Kilpailuttaminen on hyvä tapa vertailla eri pankkien asuntolainoja. Halvin lainatarjous ei kuitenkaan välttämättä ole aina itselle paras vaihtoehto.

Kun kilpailutat asuntolainan, tee lainavertailu huolella. Selvitä lainan todellisen vuosikoron lisäksi esimerkiksi se, mitä muita palveluita lainatarjouksen antanut pankki voisi tarjota, jos siirrät asiakkuutesi.

Moni päätyy siirtämään muut lainat sekä päivittäiset pankkipalvelut, kuten kortit ja tärkeimmät tilit, asuntolainapankkiinsa sujuvoittaakseen asiointiaan. Lue lisää lainojen siirtämisestä OP:lle

Kilpailuta asuntolaina huolella – kun olet valmis käyttämään siihen hieman aikaa, saat varmuuden siitä, mikä on juuri sinulle sopivin ratkaisu.

Asuntolainan myöntää osuuspankki.

Asuntolaina unelmiesi kotiin
Unelmiesi asunto saattaa tulla yllättäen vastaan. Siksi lainatarjous kannattaa pyytää jo hyvissä ajoin.

Lainalle tarvitaan vakuus, joka turvaa sen takaisinmaksun pankille. Ostettava asunto kattaa suurimman osan (yleensä 70 %) lainastasi. Loppuosalle saatetaan tarvita lisävakuutta.

Lue asuntolainan valtiontakauksesta, luottotakauksesta ja takaajan käyttämisestä.

Täältä löydät asuntolainan ehdot. Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin ja lomakkeisiin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Velan yleiset ehdot