Perhe keittiössä

Asuntolainan kilpailutus

Kilpailuta uusi tai vanha asuntolainasi sujuvasti verkossa!

-

Onko mielessä uuden tai vanhan asuntolainan kilpailutus? Kilpailuta nykyinen asuntolainasi vaivattomasti täyttämällä lainahakemus verkossa. Hakemusta varten tarvitset muutamia perustietoja taloudellisesta tilanteestasi ja lainan kohteena olevasta asunnosta. Jos suunnittelet asuntolainan kilpailutusta yhdessä toisen kanssa, täyttäkää lainahakemus yhdessä ja lisätkää siihen molempien lainanhakijoiden tiedot.

 • Asuntolainatarjous vaivattomasti verkossa

  Voit pyytää ja saada asuntolainatarjouksen kätevästi verkossa. OP:n asiakkaana voit saada tarjouksen viipymättä ja allekirjoittaa lainan sähköisesti. Muistathan, että lainatarjous ei sido sinua lainan ottamiseen.

 • OP-bonuksia asuntolainastasi

  Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat lainoistasi OP-bonuksia. Asuntolainan ottajalle bonushyöty on usein tuntuva: bonuksia voi kertyä jopa satasia vuodessa. Niillä kuitataan lainanhoitokuluja ja muita pankki- ja vakuutusmaksuja.

 • Huolehdimme halutessasi pankin vaihdosta puolestasi

  Keskittämällä pankki- ja vakuutuspalvelut meille helpotat arkeasi ja maksimoit OP-bonuksista saamasi hyödyt.

Pyydä tarjous
asuntolainasta

Kilpailuta asuntolaina

Kilpailuta asuntolaina

Laske paljonko lainasi maksaisi kuukaudessa.

Laske lainalaskurilla

Laske lainalaskurilla

Näin asuntolainan kilpailutus etenee

 1. Kerää tiedot asuntolainahakemusta varten: lainanhakijan tai -hakijoiden tulot ja kuukausittaiset menot, nykyiset lainat, muu omaisuus ja vakuudet sekä asunnon tiedot.

 2. Täytä ja lähetä lainahakemus netissä.

 3. Saat lainatarjouksen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 4. Olemme sinuun yhteydessä. Keskustelua lainan ja muun asioinnin siirtämisestä jatketaan puhelimessa, verkossa tai konttorissa.

 5. Allekirjoita sopimukset sähköisesti.

 

Asuntolainojen vertailu - ota nämä huomioon kun vertailet

Uuden tai olemassa olevan asuntolainan kilpailutus ja lainatarjousten vertailu kannattaa tehdä huolellisesti. Tässä muutama vinkki:

 • Lainatarjouksesta löytyvä todellinen vuosikorko sisältää kaikki luoton kustannukset vuotuiseksi koroksi muutettuna. Sen avulla voit vertailla asuntolainojen edullisuutta pankkien kesken.
 • Osuuspankin omistaja-asiakkaan OP-bonuksia ei oteta huomioon todellisen vuosikoron laskennassa. Ne voivat kuitenkin laskea asuntolainan kuluja huomattavasti, sillä bonuksia käytetään lainanhoitokuluihin. Niillä voidaan kuitata myös esimerkiksi kodin vakuutusmaksuja, mikä tuo helpotusta arjen menoihin. Lue lisää omistaja-asiakkuudesta
 • Pohdi, miten olet varautunut lainanottajan riskeihin pitkänä laina-aikana. Omaa lainanmaksukykyään voi turvata eri keinoin, kuten korkosuojauksilla ja vakuutuksilla. Lue lisää talouden turvaamisesta
 • Selvitä, miten voit hakea muutoksia lainasi maksusuunnitelmaan tai lyhennysvapaata laina-aikana. Osuuspankissa sen voi tehdä itse verkkopalvelussa ja toteutuneista muutoksista veloitetaan palveluhinnaston mukainen palvelumaksu. Tutustu osuuspankin palveluhinnastoon

Paras asuntolaina löytyy kilpailuttamalla

Kilpailuttaminen on hyvä tapa vertailla eri pankkien asuntolainoja. Halvin asuntolainatarjous ei kuitenkaan välttämättä ole se paras vaihtoehto – asuntolainavertailu kannattaa tehdä huolella. Selvitä lainan todellisen vuosikoron lisäksi esimerkiksi se, mitä muita palveluita lainatarjouksen antanut pankki voisi tarjota, jos siirtäisit asiakkuutesi heille. Moni päätyy siirtämään asuntolainapankkiinsa esimerkiksi muut lainat sekä päivittäiset pankkipalvelut, kuten kortit ja tärkeimmät tilit, asiointia sujuvoittaakseen.

OP:lla voit kilpailuttaa myös muita lainojasi.

Asuntolainan myöntää osuuspankki.

Asuntolaina unelmiesi kotiin
Unelmiesi asunto saattaa tulla yllättäen vastaan. Siksi lainatarjous kannattaa pyytää jo hyvissä ajoin.

Lainalle tarvitaan vakuus, joka turvaa sen takaisinmaksun pankille. Ostettava asunto kattaa suurimman osan (yleensä 70 %) lainastasi. Loppuosalle saatetaan tarvita lisävakuutta.

Lue asuntolainan valtiontakauksesta, luottotakauksesta ja takaajan käyttämisestä.