-

Asuntolaina

Hae lainaa omaan kotiin, mökkiin tai sijoitusasuntoon

Hae asuntolainaa vaivattomasti verkossa

Asuntolainaa voit hakea asunnon ostamiseen, uuden rakentamiseen tai tontin hankintaan. Asunto voi olla vakituinen kotisi, vapaa-ajan asunto tai sijoitusasunto. Asuntolainaa kannatta hakea hyvissä ajoin: pyydä lainatarjous jo silloin, kun uusi koti on vasta suunnitelmissa.

Jos et vielä ole OP:n asiakas, voit hakea asuntolainaa myös toisen pankin tunnuksilla.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat asuntolainasta OP-bonuksia

Osuuspankin omistaja-asiakkaana voit saada asuntolainastasi jopa satojen eurojen arvosta OP-bonuksia, joilla kuitataan esimerkiksi vakuutusmaksuja ja pankin palvelumaksuja. Saat myös etuja pankki- ja sijoittamisen palveluista, sekä vakuutuksista.

Ennakoi tulevaa ja turvaa talouttasi yllätysten varalta

Elämän käänteet tai ympäröivä maailma saattavat joskus yllättää, mutta voit varautua yllätyksiin suojaamalla lainasi. Korkokatto ja vakuutus työttömyyden tai vakavan sairauden varalta tuovat turvaa talouteesi.

Hae asuntolainaa tai anna suostumus yhteiselle hakemukselle

 

Tarvitset asuntolainan hakemiseen verkkopalvelutunnukset. Jos sinulla ei ole minkään pankin tunnuksia, asiakaspalvelumme auttaa. Ota yhteys asiakaspalveluun​

Näin asuntolainan hakeminen etenee

  1. Aloita täyttämällä lainahakemus verkossa
    Jos haet lainaa yhdessä toisen kanssa, kerro siitä hakemuksella. Kun olet lähettänyt hakemuksen, toinen hakija voi hyväksyä sen yllä olevan linkin kautta.
  2. Olemme sinuun yhteydessä 
    Asiantuntijamme käy kanssasi läpi muun muassa lainalle tarvittavat vakuudet. Joissain tapauksissa saat alustavan tarjouksen jo ennen yhteydenottoamme. Siitä näet, kuinka paljon voisit saada lainaa, jos lainalle on pankin hyväksymät vakuudet. 
  3. Kerro meille, kun löydät sopivan asunnon
    Käymme valitsemasi asunnon tiedot läpi ja varmistamme, että se käy lainan vakuudeksi.
  4. Saat pankkia sitovan lainatarjouksen ja voit tehdä ostotarjouksen asunnosta
Voinko saada asuntolainaa, jos…? Helpoin tapa selvittää, saatko asuntolainaa, on tehdä lainahakemus. Se ei sido sinua mihinkään.

Siirrä asuntolainasi tuttuun ja turvalliseen osuuspankkiin

Koska olet viimeksi kilpailuttanut asuntolainasi? Pyydä meiltä lainatarjous - se ei maksa mitään, eikä sido sinua mihinkään.  Aloita tekemällä lainahakemus - me olemme sinuun pian yhteydessä. Lainatarjouksen voit pyytää myös toisen pankin tunnuksilla.

Hae asuntolainaa

Hae asuntolainaa

Asuntolainan ehdot ja lomakkeet

Velan ehdot (pdf)
Panttausehdot 14.12.2017 alkaen (pdf)
Takausehdot 14.12.2017 alkaen (pdf)
Pantin tiedot -lomake (pdf)
Takaajan tiedot -lomake (pdf)

Asuntolainan myöntää osuuspankki.

Esimerkkilaskelma: Asuntolaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 2,679 % (17.10.2022), asuntolainan todellinen vuosikorko 170 000 euron lainalle 20 vuoden maksuajalla on 3,871%, kun lainan marginaali on 1,00 %. Lainasta peritään kuukausittain luotonhoitomaksu 2,50 euroa ja lainan noston yhteydessä 680 euron kertaluontoinen toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 242 835,33 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kerralla kokonaan, lainan korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja laina maksetaan takaisin 1 010,71 euron tasaerissä kuukauden välein.