Äiti, lapsi ja isä

Korkokatto

Asuntolainan korkokatolla turvaat talouttasi, kun korot lähtevät nousemaan.

Korkokatto kannattaa hankkia, kun korot ovat matalalla

 • Liitettävissä sekä uuteen että vanhaan euribor-sidonnaiseen lainaan

  Asuntolainan korkokatto tulee edulliseksi, kun se on hankittu viitekorkojen ollessa matalalla. Hankintahetken korkotaso vaikuttaa korkokaton hintaan.

 • Asuntolainasi kuukausierä ei karkaa

  Korkosuojauksella varmistat, että asuntolainasi kuukausierä ei nouse yli sovitun rajan korkotason noustessa.

 • Nauti matalista koroista myös tulevaisuudessa

  Korot ovat olleet pitkään matalalla. Korkokatolla varmistat hyötyväsi matalista viitekoroista myös tulevaisuudessa. Korkokaton voi saada jopa 14 vuodeksi.

Miten asuntolainan korkokatto toimii?

 1. Tarjoamme rajaa, jonka yli asuntolainasi viitekorko ei nouse

 2. Voit hankkia Korkokaton 5, 7, 10 tai jopa 14 vuodeksi

 3. Voit maksaa Korkokaton joko osana lainasi marginaalia tai yhdellä kertaa.

 

Korkokatto suojaa asuntolainasi koronnousulta

Asuntovelallisena lyhennät nyt lainaa nopeammin kuin koskaan – kiitos matalien korkojen. Tulevia korkotasoja on turha lähteä ennustamaan, sillä voit huoletta nauttia matalista koroista ottamalla lainallesi Korkokaton.

Korkokatto tarkoittaa asuntolainan korkoprosentin ylärajaa, jonka yli maksamasi viitekorko ei nouse sovittuna ajanjaksona. Voit ottaa lainallesi korkokaton sopivaksi katsomallesi ajalle – jopa 14 vuodeksi – ja maksaa sen valintasi mukaan joko osana lainasi marginaalia tai yhdellä kertaa. Korkokattomaksun suuruuteen vaikuttavat tilanne korkomarkkinoilla, korkokaton taso sekä voimassaoloaika.

Korkosuojauksen hinta on halvin korkojen ollessa matalalla

Korkosuojaus kannattaa hankkia ennen kuin viitekorot nousevat. Korkokaton hinta määrittyy sopimushetken korkotason perusteella. Sopimushetken matalat korot tarkoittavat siis edullista korkokattoa vuosien päähän. Tarjoamme korkokattoa jopa 14 vuodeksi.

Korkokatto tuo suunnitelmallisuutta talouteesi. Tiedät tasan tarkkaan, minkä summan yli kuukausittaiset asuntolainalyhennyksesi eivät nouse.

Omassa taloudessa on hyvä varautua niin ulkoisiin riskeihin kuin henkilökohtaisiin riskeihin. Korkokatto auttaa varmistumaan, että asuntolainasi kuukausilyhennykset eivät kasva liian suuriksi, vaikka korot nousisivat reilusti nykyisestä. Korkotaso on pitkään pysynyt poikkeuksellisen matalalla, joten korkojen nousuun on fiksua varautua. Lainan kustannuksia voit arvioida tarkemmin lainalaskurin avulla.

Korkokaton maksaminen

Voit maksaa korkokaton valintasi mukaan joko osana lainan maksuerää tai yhdellä kertaa:

 • Kun korkokaton maksu on marginaalissa, korkokattomaksua maksetaan osana luoton maksuerää eli toisin sanoen se sisältyy luoton marginaaliin. Korkokaton voi purkaa ennenaikaisesti ainoastaan lainan loppuunmaksun yhteydessä. Mikäli korkokattoinen luotto maksetaan korkokattoaikana ennenaikaisesti takaisin, päättyy myös korkokatto.
 • Kertamaksuisesta korkokatosta maksetaan korkokaton tekohetkellä korkokattomaksu. Mikäli korkokattoinen luotto maksetaan korkokattoaikana ennenaikaisesti takaisin, pankki palauttaa asiakkaalle luoton voimassa olevalle pääomalle ja jäljellä olevalle korkokattoajalle lasketun korkokattomaksun takaisinmaksuhetken mukaisen markkinahinnan enintään alkuperäisen korkokattomaksun suuruisena. Maksua ei palauteta, mikäli sovittu luotto jätetään osin nostamatta tai korkokatosta halutaan korkokattoaikana luopua.

Nuku yösi huolehtimatta korkojen noususta

Korkokaton ansiosta voit olla huoletta korkojen nousun vaikutuksesta lainan takaisinmaksuun. Voit ottaa korkokaton niin vanhaan kuin uuteenkin asuntolainaasi. Tarvittaessa voit sopia korkokaton ottaessasi samalla pankin kanssa myös muista asuntolainaasi tehtävistä muutoksista, esimerkiksi lyhennysvapaista.

Hanki korkokatto

Korkosuojauksen yhteydessä kannattaa turvata asuntolaina myös työttömyyden, työkyvyttömyyden ja pidemmän sairausloman varalta. Mitoita lainasi kuukausierä niin, että pystyt myös säästämään lainanmaksun ohella.
Ota kotivakuutus uuteen kotiisi kätevästi saman katon alta!

Omistaja-asiakkaan edut

 • Omistaja-asiakkaana saat käyttötilin, OP-verkkopalvelun sekä OP-Visa-kortin 45 % edullisemmin. Hinta on omistaja-asiakkaalle 3,95 €/kk. Hinta normaalisti 5,45 €/kk. Kun olet alle 26-vuotias, saat päivittäiset pankkipalvelut maksutta.
 • Omistaja-asiakkaana saat uuteen asuntolainaasi kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi:

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista
OP-bonuksia kerryttävät 1.11.2020 alkaen:
asuntolainat, vakuudelliset pankkilainat, opintolainat
säästämisen ja sijoittamisen tilit 
rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset 
vahinkovakuutuksen laskut
 
Muutoksen myötä 1.11.2020 OP-bonuksia ei kerry:
Käyttötilin talletuksista
vakuudettomista kulutusluotoista (Jousto-, Täsmä-, Kerta-, ja Tililuotto) 
OP:n osamaksurahoituksesta
OP-Visa credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista, OP-Visa ja OP-Mastercard -korttien korollisen luoton saldosta.
 

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Korkosuojan myöntää osuuspankki.