Äiti ja lapset

Korkokatto

Asuntolainan korkokatolla turvaat talouttasi, kun korot lähtevät nousemaan.

Edullisimmillaan korkojen ollessa matalalla

Korkokaton hintaan vaikuttaa merkittävästi ostohetken korkotaso. Korkokaton ostaminen on edullisinta viitekorkojen ollessa matalalla – siksi se on ajankohtainen juuri nyt.

Matala viitekorko jopa vuosien päähän

Korkokaton voi ottaa vanhaan tai uuteen lainaan haluamallesi ajanjaksolle: 5, 7, 10 tai jopa 14 vuodeksi.

Lainan kuukausikulut pysyvät kurissa

Kun asetat asuntolainallesi Korkokaton, tiedät tarkalleen, minkä summan yli kuukausittainen maksuerä ei kasva. Sinun lainasi korot pysyvät kurissa, vaikka korkotaso nousee.

Korkokatto suojaa asuntolainaasi korkojen nousulta

Asuntolainan lyhentäminen käy nyt nopeammin kuin koskaan – kiitos matalien korkojen. Ehkä juuri sen vuoksi harvoin tulee pohdittua, miten korkotason nousu voi kasvattaa oman lainan kuukausierää korkoineen tulevina vuosina. 

Nyt on hyvä hetki miettiä tulevaa. Kun lainallesi laitetaan ajoissa korkokatto, voit hyötyä matalasta korkotasosta myös tulevaisuudessa. Korkokatto tarkoittaa lainan viitekorolle asetettua ylärajaa, jota suuremmaksi korot eivät nouse. Se on korkosuojaus, joka sopii asuntolainaan tai muuhun euriborkorkoiseen lainaan. Asuntolainan lisäksi Korkokatolla on mahdollista suojata myös kulutusluotto.

Pyydä tarjous

Varaa aika

 
 

Hinta on halvin, kun korot ovat matalalla

Korkokatto kannattaa hankkia ennen kuin korot nousevat, sillä sen hinta määrittyy sopimushetken korkotason perusteella – mitä alhaisemmat korot, sitä edullisempi Korkokatto. Sopimushetken matalat korot tarkoittavat siis edullista Korkokattoa vuosien päähän. Korkokatto maksetaan oman valinnan mukaan joko osana lainan maksuerää tai kertamaksuna.

Oletko jo testannut laskurilla, miten korkojen nousu vaikuttaa lainasi kuukausierään?

Näin ostat Korkokaton

  1. Pyydä tarjous verkkopalvelussa tai varaa aika neuvotteluun puhelimessa, verkossa tai konttorissa.
  2. Asiantuntijamme auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan Korkokaton.
  3. Korkokatto on voimassa.

Korkokatosta veloitettava maksu maksetaan kerralla kokonaan Korkokaton tekohetkellä (kertamaksuinen Korkokatto) tai kuukausittain osana lainan marginaalia Korkokaton voimassaoloaikana (marginaalissa veloitettava Korkokatto).

Korkokaton maksaminen marginaalissa

Marginaalissa veloitettavaa Korkokattoa maksetaan osana lainan maksuerää eli se sisältyy lainan kokonaiskorkoon Korkokaton voimassaoloajan. Korkokattoa ei voi päättää ennenaikaisesti. Jos Korkokatolla suojattu laina maksetaan ennenaikaisesti takaisin, Korkokatto päättyy eikä siitä veloiteta erillistä kulua.

Korkokaton maksaminen kerralla

Kertamaksuinen Korkokatto maksetaan kerralla sen hankintahetkellä. Kertamaksuisen korkokaton voi päättää lainalta ennenaikaisesti, jolloin pankki palauttaa lainan voimassa olevalle pääomalle ja käyttämättä jääneelle korkokattoajalle lasketun korkokattomaksun. Pankki palauttaa maksun takaisinmaksuhetken mukaisen markkinahinnan ja enintään alkuperäisen korkokattomaksun suuruisena. Näin toimitaan myös, jos kertamaksuisella Korkokatolla suojattu laina maksetaan takaisin ennenaikaisesti.

Korkosuojauksen yhteydessä kannattaa turvata asuntolaina myös työttömyyden, työkyvyttömyyden ja pidemmän sairausloman varalta. Mitoita lainasi kuukausierä niin, että pystyt myös säästämään lainanmaksun ohella.
Ota kotivakuutus uuteen kotiisi kätevästi saman katon alta!

Omistaja-asiakkaan edut

  • Omistaja-asiakkaana saat käyttötilin, OP-verkkopalvelun sekä OP-Visa-kortin 45 % edullisemmin. Hinta on omistaja-asiakkaalle 3,95 €/kk. Hinta normaalisti 5,45 €/kk. Kun olet alle 26-vuotias, saat päivittäiset pankkipalvelut maksutta.
  • Omistaja-asiakkaana saat uuteen asuntolainaasi kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi:

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
  • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista
OP-bonuksia kerryttävät 1.11.2020 alkaen:
asuntolainat, vakuudelliset pankkilainat, opintolainat
säästämisen ja sijoittamisen tilit 
rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset 
vahinkovakuutuksen laskut
 
Muutoksen myötä 1.11.2020 OP-bonuksia ei kerry:
Käyttötilin talletuksista
vakuudettomista kulutusluotoista (Jousto-, Täsmä-, Kerta-, ja Tililuotto) 
OP:n osamaksurahoituksesta
OP-Visa credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista, OP-Visa ja OP Duo -korttien korollisen luoton saldosta.
 

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Korkosuojan myöntää osuuspankki.