Mökkilaina

Toteuta unelmasi kesämökistä tai vapaa-ajan asunnosta

Hae mökkilainaa kätevästi verkossa

Voit hakea mökkilainaa jo suunnitteluvaiheessa. Mökkilainahakemuksen teet helposti verkossa – missä ja milloin vain!

 

Joustavaa lainanhoitoa koko laina-ajan

Mökkilainamme joustaa. Voit pitää lainasta lyhennysvapaata tai turvata lainanmaksukykyäsi sinulle sopivalla tavalla lainan takaisinmaksuaikana.

 

OP-bonuksia omistaja-asiakkaalle

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat mökkilainastasi OP-bonuksia, joilla voidaan kuitata esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja.

 

Kesämökkilaina tai muun vapaa-ajan asunnon rahoitus

Hae mökkilainaa tai anna suostumus yhteiselle hakemukselle

Aloita mökkilainan hakeminen, jatka aloittamaasi hakemusta
tai lisää tarvittavia liitteitä.

Hae mökkilainaa

Vahvista toisen hakijan aloittama yhteinen mökkilainahakemus.

Anna suostumus

Aloita mökkilainan hakeminen tai jatka aloittamaasi hakemusta
verkossa.

Hae mökkilainaa

Vahvista toisen hakijan aloittama yhteinen mökkilainahakemus.

Anna suostumus

Kun haet asuntolainaa verkosta, tarvitset hakemiseen verkkopalvelutunnukset. Jos sinulla ei ole minkään pankin tunnuksia, asiakaspalvelumme auttaa. Ota yhteys asiakaspalveluun​

 

Mökkeily on osa perinteistä suomalaista kesänviettoa. Mökillä on aikaa nauttia kesästä ja luonnosta sekä päästä uimaan ja saunomaan. Toiset unelmoivat yksinkertaisesta mökkielämästä, toiset etsivät hyvin varusteltua kesäasuntoa, missä voisi asua vaikka ympäri vuoden. Mökkilainaa kannattaa hakea heti kun mökin ostaminen tuntuu ajankohtaiselta, vaikka omaa unelmien huvilaa ei olisikaan ihan vielä löytynyt.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat mökkilainastasi OP-bonuksia, joilla voidaan kuitata esimerkiksi mökkivakuutuksen lasku. Saat käyttöösi myös muut omistaja-asiakkaan edut ja alennukset pankki- ja vakuutuspalveluista. 

Poika melomassa järvellä

Näin haet lainaa kesämökkiin

Mökkilainaa haetaan asuntolainahakemuksella verkossa:

  1. Aloita täyttämällä lainahakemus verkossa
    Jos haet lainaa yhdessä toisen kanssa, kerro siitä hakemuksella. Lähetämme toiselle hakijalle viestin, jotta hän pääsee antamaan suostumuksensa yhteiselle hakemukselle sekä lisäämään omat tietonsa. Tämän jälkeen pääset hakemuksen aloittajana viimeistelemään ja lähettämään hakemuksen.
  2. Olemme sinuun yhteydessä.
    Asiantuntijamme käy kanssasi läpi muun muassa lainalle tarvittavat vakuudet.
  3. Kerro meille, kun löydät sopivan kohteen
    Käymme vielä läpi kaikki tarvittavat yksityiskohdat kanssasi.
  4. Saat sitovan lainatarjouksen ja voit tehdä ostotarjouksen kohteesta.

Kesämökin rakentaminen, remontointi tai peruskorjaus

Haaveiletko mökin rakentamisesta? Tee silloin asuntolainahakemus. Jos aiot tehdä mökissä peruskorjauksen tai kevyttä pintaremonttia, hae siihen tarkoitukseen remonttilainaa.

Tutustu asuntolainaan

Tutustu remonttilainaan

Paljonko tarvitsen omia säästöjä mökin ostoon?

Mökin ostoa varten tarvittavien säästöjen määrään vaikuttavat lainakatto eli lakisääteinen enimmäisluototussuhde ja ostettavan mökin vakuusarvo. Pääsääntöisesti sinun on katettava 40 prosenttia mökin hinnasta joko säästöillä tai muilla vakuuksilla.

Mökkilainan korko muodostuu viitekorosta ja marginaalista

Mökkilainan viitekorko ja marginaali muodostavat lainan kokonaiskoron. Kun siihen lisätään lainan veloitukseen liittyvät kulut, saadaan selville mökkilainan kokonaiskustannukset. Mökkilainan korko vaihtelee, ja oman tilanteen saa selville tekemällä lainahakemuksen.

Mökkilainalaskuri – laske mökkilainan kuukausierä

Ennen mökkilainan hakemista voit testata mökkilainalaskurilla, miten lainamäärä, takaisinmaksuaika ja korkotaso vaikuttavat lainan kuukausierään. Näet myös, paljonko lainastasi kertyisi OP-bonuksia, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas. 

Kokeile mökkilainalaskuria

Etsitkö vielä omaa mökkiä?

OP Kodilta löydät laajan valikoiman kesäasuntoja ympäri Suomen. OP Kodin välittäjä auttaa sinua oman kesämökin löytämisessä myös sellaisten, jotka eivät vielä ole myynnissä. Ota yhteyttä välittäjään ja sovi esittely paikan päällä tai etäesittelynä. Kun oma unelmien mökki on löytynyt, kaupat voi hoitaa myös täysin digitaalisesti.

Katso OP Kodin myytävät loma-asunnot

Huolehdi myös mökin vakuutukset kuntoon

Kesämökin omistajana sinun pitää vakuuttaa rakennus ja sen irtaimisto. Pohjola Mökkivakuutuksesta saat turvaa mökille, sen irtaimistolle ja pihapiirin rakennuksille myös silloin kun et ole itse paikalla. Mökkivakuutuksesta korvataan esimerkiksi murtojen, tulen tai myrskyjen aiheuttamia vahinkoja. 

Tutustu Pohjola Mökkivakuutukseen 

Asuntolainan tarjoaa osuuspankki. Asunnot välittää OP Koti kautta maan. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Esimerkkilaskelma: Asuntolaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 4,116 % (16.08.2023), asuntolainan todellinen vuosikorko 170 000 euron lainalle 20 vuoden maksuajalla on 5,0 %, kun lainan marginaali on 0,7 %. Lainasta peritään kuukausittain luotonhoitomaksu 2,50 euroa ja lainan noston yhteydessä 680 euron kertaluontoinen toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 266 183,85 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kerralla kokonaan, lainan korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja laina maksetaan takaisin 1 103,77 euron tasaerissä kuukauden välein.

Lainan myöntää osuuspankki.

Täältä löydät asuntolainan ehdot. Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin ja lomakkeisiin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Velan yleiset ehdot

 

Nainen lukee kirjaa sohvalla vinokaton alla.
Korkokaton avulla hillitset lainasi korkokuluja vuosiksi eteenpäin
Korkokatolla asetat lainasi viitekorolle ylätason, mutta hyödyt myös laskevista koroista. Lue lisää!