Punainen mökki järven rannalla

Mökkilaina

Toteuta unelmasi kesämökistä tai vapaa-ajan asunnosta

Hae mökkilainaa kätevästi verkossa

Voit hakea mökkilainaa jo suunnitteluvaiheessa. Mökkilainahakemuksen teet helposti verkossa – missä ja milloin vain!

 

Joustavaa lainanhoitoa koko laina-ajan

Mökkilainamme joustaa. Voit pitää lainasta lyhennysvapaata tai turvata lainanmaksukykyäsi sinulle sopivalla tavalla lainan takaisinmaksuaikana.

 

OP-bonuksia omistaja-asiakkaalle

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat mökkilainastasi OP-bonuksia, joilla voidaan kuitata esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja.

 

Kesämökkilaina tai muun vapaa-ajan asunnon rahoitus

Aloita lainan hakeminen
verkossa

Hae mökkilainaa

Haluatko vahvistaa yhteisen mökkilainahakemuksen?

Anna suostumus

Aloita lainan hakeminen
verkossa

Hae mökkilainaa

Haluatko vahvistaa yhteisen mökkilainahakemuksen?

Anna suostumus

 

Mökkeily on osa perinteistä suomalaista kesänviettoa. Mökillä on aikaa nauttia kesästä ja luonnosta sekä päästä uimaan ja saunomaan. Toiset unelmoivat yksinkertaisesta mökkielämästä, toiset etsivät hyvin varusteltua kesäasuntoa, missä voisi asua vaikka ympäri vuoden. Mökkilainaa kannattaa hakea heti kun mökin ostaminen tuntuu ajankohtaiselta, vaikka omaa unelmien huvilaa ei olisikaan ihan vielä löytynyt.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat mökkilainastasi OP-bonuksia, joilla voidaan kuitata esimerkiksi mökkivakuutuksen lasku. Saat käyttöösi myös muut omistaja-asiakkaan edut ja alennukset pankki- ja vakuutuspalveluista. 

Poika melomassa järvellä

Näin haet lainaa kesämökkiin

Mökkilainaa haetaan asuntolainahakemuksella verkossa:

  1. Tee asuntolainahakemus ja valitse lainan käyttötarkoitukseksi vapaa-ajan asunto.
  2. Tarkista ja lähetä lainahakemus
  3. Saat tarjouksen mökkilainasta. Käymme kanssasi lainaneuvottelun, jossa tarkistetaan lainan vakuudet.
  4. Tee kaupat unelmiesi kesämökistä!

 

Kesämökin rakentaminen tai peruskorjaus

Haaveiletko mökin rakentamisesta tai haluatko tehdä mökille peruskorjauksen? Tee silloin asuntolainahakemus. Jos aiot tehdä mökissä kevyttä pintaremonttia, hae siihen tarkoitukseen remonttilainaa.

Paljonko tarvitsen omia säästöjä mökin ostoon?

Mökin ostoa varten tarvittavien säästöjen määrään vaikuttavat lainakatto eli lakisääteinen enimmäisluototussuhde ja ostettavan mökin vakuusarvo. Pääsääntöisesti sinun on katettava 40 prosenttia mökin hinnasta joko säästöillä tai muilla vakuuksilla.

Mökkilainan korko muodostuu viitekorosta ja marginaalista

Mökkilainan viitekorko ja marginaali muodostavat lainan kokonaiskoron. Kun siihen lisätään lainan veloitukseen liittyvät kulut, saadaan selville mökkilainan kokonaiskustannukset. Mökkilainan korko vaihtelee, ja oman tilanteen saa selville tekemällä lainahakemuksen. Ennen mökkilainan hakemista voit myös testata lainalaskurilla, miten paljon lainan kuukausierä nousee, kun korot nousevat tai laina-aika muuttuu.

Etsitkö vielä omaa mökkiä?

OP Kodilta löydät laajan valikoiman kesäasuntoja ympäri Suomen. OP Kodin välittäjä auttaa sinua oman kesämökin löytämisessä myös sellaisten, jotka eivät vielä ole myynnissä. Ota yhteyttä välittäjään ja sovi esittely paikan päällä tai etäesittelynä. Kun oma unelmien mökki on löytynyt, kaupat voi hoitaa myös täysin digitaalisesti.

Katso OP Kodin myytävät loma-asunnot

Huolehdi myös mökin vakuutukset kuntoon

Kesämökin omistajana sinun pitää vakuuttaa rakennus ja sen irtaimisto. Pohjola Mökkivakuutuksesta saat turvaa mökille, sen irtaimistolle ja pihapiirin rakennuksille myös silloin kun et ole itse paikalla. Mökkivakuutuksesta korvataan esimerkiksi murtojen, tulen tai myrskyjen aiheuttamia vahinkoja. 

Tutustu Pohjola Mökkivakuutukseen 

Asuntolainan tarjoaa osuuspankki. Asunnot välittää OP Koti kautta maan. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Esimerkkilaskelma: Asuntolaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 2,679 % (17.10.2022), asuntolainan todellinen vuosikorko 170 000 euron lainalle 20 vuoden maksuajalla on 3,871%, kun lainan marginaali on 1,00 %. Lainasta peritään kuukausittain luotonhoitomaksu 2,50 euroa ja lainan noston yhteydessä 680 euron kertaluontoinen toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 242 835,33 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kerralla kokonaan, lainan korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja laina maksetaan takaisin 1 010,71 euron tasaerissä kuukauden välein.

Lainan myöntää osuuspankki.

Täältä löydät asuntolainan ehdot. Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin ja lomakkeisiin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Velan yleiset ehdot

 

Nainen lukee kirjaa sohvalla vinokaton alla.
Korkokaton avulla hillitset lainasi korkokuluja vuosiksi eteenpäin
Korkokatolla asetat lainasi viitekorolle ylätason, mutta hyödyt myös laskevista koroista. Lue lisää!