Energiaremontti – remontoi kotisi fiksusti

Voit säästää asumisen kustannuksissa, kun vaihdat lämmitystapaa, parannat vanhan talosi eristyksiä tai tuotat kotiisi sähköt aurinkopaneeleilla.
1

Suunnittele energiaremontti huolella

Onnistuneet energiaremontit alkavat huolellisesta suunnittelusta. Mieti, mitä remontilla tavoittelet ja mitkä ratkaisut sopisivat sinulle parhaiten. Pohdi myös oman kodin energiatehokkuutta ylipäätään. Onko joku kodinkoneista kova sähkösyöppö tai onko ulkoseinät eristetty parhaalla mahdollisella tavalla? Onko sopivat tekijät jo tiedossa tai mistä löytäisit tarvittavat ammattilaiset? Selvitä myös, tarvitaanko remonttiisi esimerkiksi rakennus- tai toimenpidelupaa.

2

Laske remontin kustannukset

Remonttien kustannukset vaihtelevat pienten parannusten muutamista sadoista euroista peruskorjausten kymmeniin tuhansiin euroihin. Kun olet päättänyt, miten suureen remonttiin olet valmis tarttumaan, pyydä tarjouksia luotettavilta tekijöiltä. Tarjousten avulla pystyt arvioimaan remontin hintaa. Muista myös vanha viisaus: halvin tarjous ei aina ole edullisin.

3

Selvitä, voitko hakea energiaremonttiisi avustuksia

Energiatehokkuutta parantaviin remontteihin voi hakea erilaisia tukia. ARA myöntää energia-avustuksia ja öljylämmityksen vaihtamiseen voi hakea tukea ELY-keskuksilta. Avustuksia kannattaa hakea hyvissä ajoin. Muista myös kotitalousvähennys - siitä saat lisätietoa verottajalta.

4

Valitse remontille sopivin rahoitus

Eri kokoisiin remontteihin sopii erilainen rahoitus. Pienempiin remontteihin sopii hyvin vakuudeton täsmäluotto. Laajempiin peruskorjauksiin kannattaa useimmiten hakea vakuudellista lainaa. Yksittäisiä laitteita, kuten ilmalämpöpumpun, tai vaikka koko remontin voit rahoittaa myös kumppaniliikkeistämme haettavalla luotolla.

Energiatehokkuutta ja uusia lämmitysmuotoja - ja lisää arvoa talollesi

Kun vaihdat lämmitystapaa tai parannat vanhan talosi lämmöneristyksiä, voit säästää asumisen kustannuksissa – ja samalla pienenee monesti myös asumisen hiilijalanjälki. Ratkaisuja on monenlaisia, erilaisiin tarpeisiin.

Aurinkoisella tontilla aurinkopaneelit voivat tuottaa riittävästi sähköä niin lämmitykseen kuin muihinkin kodinkoneisiin. Parhaimmillaan aurinkopaneelit tuottavat sähköä yli oman tarpeen, jolloin ylimääräisen sähkön voi myydä eteenpäin ja saada lisärahoitusta omaan asumiseen.

Maalämpöpumppua pidetään monesti varsin kustannus- ja energiatehokkaana vaihtoehtona lämmitykseen, ja ilmalämpöpumppu on hankintahinnaltaan kohtalaisen edullinen ja helppo ottaa käyttöön. Uusia ratkaisuja tulee markkinoille jatkuvasti ja eri vaihtoehtoja kannattaakin kartoittaa aktiivisesti.

Millaista rahoitusta energiaremonttiin voi saada?

Energiaremontteja on monen kokoisia: oletko vaihtamassa öljylämmityksestä maalämpöön, eristämässä ulkoseiniä vai kenties asentamassa ilmalämpöpumppua?

Eri ratkaisut ovat eri hintaisia – ja siksi niihin sopii myös erilainen rahoitus. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse omaan tilanteeseesi sopivin rahoitusratkaisu!