-

Turvaa taloutesi

Oma elämä tai maailma sen ympärillä voi aina muuttua. Turvaa omaa talouttasi ja lainanmaksukykyäsi helposti.

Lainanottajan riskeihin kannattaa varautua

Oletko miettinyt, miten raha-asiasi hoituvat, jos elämässä tapahtuu yllättäviä muutoksia? Vaikka oma talous kestäisi tällä hetkellä epävarmuutta, on hyvä miettiä, miten siitä voisi tehdä entistäkin joustavamman. Lainanottajan riskit liittyvät usein muutoksiin henkilökohtaisessa elämässä tai maailmassa sen ympärillä ja niitä voi olla vaikea ennakoida. Omasta taloudesta voi kuitenkin tehdä aiempaa joustavamman pahan päivän varalle.

Turvaa lainallesi ja lainanmaksukyvyllesi


Korkotason nousu tarkoittaa lainanottajalle korkeampia lainakustannuksia. Korkojen nousuun voi varautua ja Korkokatto on tähän hyvä vaihtoehto – asettamalla lainallesi Korkokaton pystyt ennakoimaan lainasi korkokuluja vuosiksi eteenpäin.

Tutustu Korkokattoon

 

Lainan takaisinmaksuturvan avulla pystyt huolehtimaan lainasi takaisinmaksusta, jos joudut työttömäksi, työkyvyttömäksi tai vammaudut pysyvästi. Se auttaa läheisiäsi selviämään lainasta myös silloin, jos menehdyt äkillisesti.

Tutustu takaisinmaksuturvaan

 

Jos lainan maksusuunnitelma ei enää tunnu sopivan elämäntilanteeseesi, siihen on myös mahdollista tehdä muutoksia. Maksusuunnitelman muutos voi olla tarpeen esimerkiksi silloin kun työpaikka vaihtuu tai jäät opinto- tai perhevapaille. Lyhennysvapaa on myös yksi vaihtoehto joustavoittamaan lainanmaksua.

Lue lisää lainan muutoksista

Taloudellista turvaa sinulle ja läheisillesi

Oma talous voi joutua koville, jos vakava sairastuminen vie voimavaroja. Perheenjäsenen tai oman kuoleman vaikutuksia perheen toimeentuloon ei ehkä haluta miettiä. Silti näiden asioiden ei pitäisi olla huolenaiheita. Sinulla on yksi asia vähemmän huolehdittavanasi, kun saat vakuutuksesta taloudellista lisäturvaa vastoinkäymisten varalle. OP Vakava sairaus ja henkiturva -vakuutuksessa on kolme turvaa samassa paketissa: vakava sairaus, tapaturmainen pysyvä haitta ja henkivakuutus.

Tutustu OP Vakava sairaus ja henkiturva -vakuutukseen

 

Henkivakuutuksen avulla huolehdit läheistesi taloudellisesta pärjäämisestä siinä tapauksessa, että menehdyt. Vakuutuksen edunsaajaksi nimeämäsi henkilöt voivat käyttää korvaussumman haluamallaan tavalla – lainan ja perintöverojen maksuun tai perheen elintason ylläpitoon. Vakuutuksen voi ottaa yksin tai pariturvana.

Tutustu Henkivakuutukseen


Kun otat tavaksi säästää lainanmaksun ohella, pystyt varautumaan tulevaan ja saat pelivaraa yllättävien menojen tai isojen hankintojen varalle. Samalla kartutat omaisuuttasi.

Lue lisää rahastosäästämisestä

 

Asuntolainan ja Korkokaton myöntää osuuspankki. Luoton takaisinmaksuturvan myöntävät Pohjola Vakuutus Oy ja/tai OP-Henkivakuutus Oy. OP Vakava sairaus ja henkiturva -vakuutuksen myöntävät Pohjola Vakuutus Oy ja OP-Henkivakuutus Oy. Henkivakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Osuuspankit toimivat vakuutusyhtiöiden asiamiehenä. AXA hoitaa kaiken Luoton takaisinmaksuturvan ja OP Vakava sairaus ja henkiturvan vakuutus- ja korvauspalveluun liittyvän asiakaspalvelun Pohjola Vakuutus Oy:n ja OP-Henkivakuutus Oy:n puolesta ja valtuuttamana. Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.