Ilahduta antamalla lahjaksi rahaa

Raha on vuodesta toiseen yksi toivotuimmista lahjoista. Rahalahjoja löytyy nykyään monia, jonka ansiosta voit siirtyä setelilahjoista entistä modernimpiin tapoihin lahjoittaa rahaa.

Lahjaksi rahaa tilille

Rahalahjan annat nopeimmin pelkän puhelinnumeron avulla OP-mobiilissa tai Pivossa Siirto-maksulla. Voit kirjoittaa siirron viestikenttään onnittelut juhlasankarille. Et tarvitse saajan pankki- tai tilitietoja ja raha on heti perillä lahjansaajan tilillä, vaikka tili olisi toisessa pankissa. Huomioithan, että lahjansaajalla tulee olla Siirto-maksut käytössä.

Lue lisää Siirto-maksusta

Voit siirtää rahaa myös tilisiirrolla, jos lahjansaajan tilinumero on tiedossasi. Kysy rohkeasti saajan tilinumeroa, kun haluat lahjoittaa rahaa tilisiirron muodossa..

Lahjaksi rahastoja

Rahastolahja on joustava ja helppo lahjavaihtoehto. Käytännössä annat lahjansaajalle lahjoitettavan summan esimerkiksi tilisiirrolla ja merkitset viestiin rahan olevan rahastosijoitusta varten. Huoltajat tai alaikäinen itse voivat valita sopivan rahaston ja tehdä rahastomerkinnän op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Voit tukea säännöllistä säästämistä antamalla rahastolahjan tärkeinä juhlapäivinä kuten syntymäpäivinä.

Lahjaksi osakkeita

Osakelahja kannattaa valita lahjansaajan kiinnostuksenkohteiden mukaan. Lahjansaajaa kiinnostavan yrityksen osakkeet voivat innostaa tutustumaan sijoittamisen maailmaan tarkemmin.

Lahjansaajalla tulee olla arvo-osuustili, joilla osakkeita säilytetään. Jos kyseistä tiliä ei vielä löydy, tulee lahjansaajan se avata. OP:n asiakkaille arvo-osuustilin avaaminen onnistuu helposti verkkopankissa. Käytännössä ostat osakkeen omiin nimiisi ja lahjoitat sen lahjansaajan arvo-osuustilille. Tätä varten tehdään lahjanantajan ja lahjansaajan tai alaikäisen lahjansaajan edunvalvojan välille lahjakirja.

Osakkeen ostaminen toisen nimiin ei ole mahdollista, joten aivan yllätyslahjaksi osake ei sovi.

Lahjaksi ASP-tilin kartuttaminen

Säästääkö lahjansaaja omaa asuntoa varten? Hyvä lahjavaihtoehto on myös talletus lahjansaajan ASP-tilille, mikä auttaa kerryttämään säästöjä tulevaa asunnonhankintaa varten.

Lahjaksi sijoitusvakuutus

Myös sijoitusvakuutuksen voi antaa lahjaksi. Tällöin avaat vakuutuksen omiin nimiisi ja merkitset edunsaajaksi lahjansaajan. Vaihtoehtoisesti sijoitusvakuutus voidaan valtakirjalla avata suoraan lahjansaajan nimiin.

Lahjaksi pala suomalaista osuuspankkia

Osuuspankin omistaja-asiakkuus on arvokas ja erilainen lahja, joka ilahduttaa pitkään. Voit siirtää tarvittavan summan helposti esimerkiksi OP-mobiilissa tai Pivossa Siirto-maksulla. Kirjoita siirron viestikenttään onnitteluiden lisäksi rahan olevan osuuspankin omistaja-asiakkuutta varten.

Omistaja-asiakkuus tuo lukuisia etuja ja lisäksi se oikeuttaa myös vaikuttamaan oman osuuspankin päätöksenteossa sekä osallistumaan pankin ja sen palvelujen kehittämiseen.