Nainen maksaa e-laskua rantatuolissa

Siirrä itsesi e-laskuaikaan

Sähköisessä muodossa verkkopankkiin saapuva e-lasku on helppo tapa maksaa laskuja. Voit tarkistaa ja hyväksyä laskun nopeasti tai hoitaa laskut kokonaan automaattisesti, jos niin haluat. Laskut myös arkistoituvat verkkopankkiisi.

E-lasku on kätevä. Laskut löytävät perille niin arkena kuin lomallakin, eivätkä jää lojumaan postilaatikkoon tai häviä. Riikka, Espoo

E-lasku sisältää samat tiedot kuin paperinen lasku. Maksaminen käy kätevästi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Ekologisen e-laskun hiilijalanjälki on vain kolmannes paperilaskusta.

Huomaako sen?

Huomaat varmasti kun lasku tulee: saat sen hyvissä ajoin ennen eräpäivää ja siitä tulee ilmoitus OP-verkkopalveluusi. Saapumisilmoituksen voi tilata myös sähköpostiin tai tekstiviestinä. E-lasku veloitetaan tililtäsi vasta kun olet hyväksynyt sen.

Muokkaa tarvittaessa

E-laskua on tarvittaessa helppo muokata: voit muuttaa maksutiliä ja summaa tai aikaistaa eräpäivää. Voit myös määrittää haluamasi laskut maksettavaksi automaattisesti, esimerkiksi alle 50 euron laskujen osalta.

Helppoa ja turvallista

Laskun helppoutta kasvattaa se, että pitkiä tili- ja viitenumeroita ei tarvitse näpytellä itse. Myöskään paperisten laskujen hävittämisen vaivaa ei tarvitse nähdä. E-lasku on myös turvallinen, koska pankit tunnistavat tarkkaan e-laskun lähettäjät ja maksajat.

Kun maksat laskua OP:n verkkopalveluissa, saat vinkkejä ottaa käyttöösi e-laskun.

1. Haluatko tämän e-laskuna?

Voit tehdä e-laskujen tilauksen samalla, kun syötät uutta maksua.

2. Voit tilata e-laskun myös valitsemalla tapahtumavirrasta maksetun laskun.

Tapahtumavirrasta löydät helposti Tilaa e-lasku -painikkeen.

3. E-laskun voit myös tilata helposti hakemalla oikean laskuttajan

Voit tilata e-laskuja hakemalla laskuttajaa nimen, y-tunnuksen tai tilinumeron perusteella. Ota valmiiksi esiin kyseisen laskuttajan viimeisin lasku, sillä tarvitset laskulta yksilöintitiedoksi viitteen tai asiakasnumeron.

4. E-laskuehdotus e-laskun tilaamista helpottamaan

Kanssasi sopimuksen tehnyt laskuttaja voi lähettää verkkopankkiisi e-laskuehdotuksen, joka on esitäytetty e-laskutilaus. Ehdotuksen hyväksymällä teet e-laskutilauksen helposti ja vaivattomasti.

Mikäli sinulla ei ole käytössäsi OP-verkkopalvelua, voit hoitaa maksusi myös suoramaksun avulla.

Näin aloitat

1. Tee suoramaksusopimus omassa pankkikonttorissasi tai soita puhelinpalveluun, Puh. 0100 0500.

2. Saat laskuttajalta paperi-ilmoituksen eräpäivänä veloitettavasta maksusta.

3. Laskuttaja lähettää pankkiin laskusta sähköisen kopion, jonka perusteella maksu hoidetaan automaattisesti asiakkaan puolesta.

Suoramaksuna maksettavan laskun summaa, eräpäivää tai tilinumeroa ei voi itse muuttaa. Mikäli laskutukseen halutaan muutoksia, niistä tulee sopia laskuttajan kanssa erikseen hyvissä ajoin.