Nainen, jolla on moottoripyöräkypärä.

Olethan jo ottanut e-laskun käyttöön?

Voit tarkistaa ja hyväksyä laskun nopeasti tai hoitaa laskut kokonaan automaattisesti, jos niin haluat.

E-lasku on kätevä. Laskut löytävät perille niin arkena kuin lomallakin, eivätkä jää lojumaan postilaatikkoon tai häviä. Riikka, Espoo

Tiesitkö, että sähköisessä muodossa verkkopankkiin saapuva e-lasku on helppo tapa maksaa laskuja? E-lasku sisältää samat tiedot kuin paperinen lasku, se eroaa paperilaskusta vain toimitustavan puolesta. Koska maksun tiedot tulevat automaattisesti verkkopankkiin, maksaminen käy kätevästi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Sinun ei tarvitse koskaan näppäillä maksun tietoja käsin, joten tiedot ovat automaattisesti oikein. Lasku jää myös automaattisesti talteen e-laskuarkistoon. Lisäksi ekologisen e-laskun hiilijalanjälki on vain kolmannes paperilaskusta.

Saat saapumisilmoituksen verkkopankkiin ja sähköpostina tai tekstiviestinä

Huomaat varmasti, kun lasku tulee. Saat sen hyvissä ajoin ennen eräpäivää ja siitä tulee ilmoitus op.fi-palveluun. Saapumisilmoituksen voi tilata myös sähköpostiin tai tekstiviestinä. E-lasku veloitetaan tililtäsi vasta kun olet hyväksynyt sen, jollet ole erikseen valinnut automaattista veloitusta. Jos lataat OP-mobiili-sovelluksen, saat myös sitä kautta ilmoituksen saapuneesta e-laskusta.

Voit muokata e-laskua tarvittaessa

Voit helposti muokata e-laskua. Voit muuttaa maksutiliä ja summaa tai aikaistaa eräpäivää. Voit halutessasi myös määrittää osan laskuista maksettavaksi automaattisesti. Voit valita esimerkiksi, että sinun ei tarvitse hyväksyä erikseen alle 50 euron laskuja.

E-laskun käyttö helpottaa arkeasi

E-laskun käyttö on helppoa, ilmaista, joustavaa ja turvallista.

Helppoa

E-lasku on vaivaton vaihtoehto paperilaskulle, koska lasku tavoittaa sinut missä tahansa oletkin. Sinun ei tarvitse näppäillä pitkiä tili- ja viitenumeroita itse, vaan tiedot ovat valmiina verkkopankissasi. Jos valitset automaattisen hyväksynnän, sinun ei tarvitse käydä hyväksymässä laskuja erikseen, vaan ne hoituvat itsestään.

Ilmaista

Kun tilaat laskut e-laskuna paperilaskun sijaan, sinun ei tarvitse maksaa mahdollista paperilaskutuslisää. Lisäksi itse laskun maksaminen ei maksa, verrattuna esimerkiksi maksukuoripalveluihin. Voit automaattiveloituksen avulla säästää myös siinä, että laskut hoituvat aina ajallaan etkä siten joudu maksamaan viivästys- tai muistutusmaksuja.

Joustavaa

Voit aina tehdä muokkauksia yksittäiseen e-laskuun ja e-laskutilaukseen, myös silloin kun valitset automaattisen veloituksen. Voit vaihtaa maksutiliä ja aikaistaa eräpäivää. Voit myös myöhentää eräpäivää ja muuttaa maksettavaa summaa, kunhan sovit asiasta ensin laskuttajan kanssa.

Turvallista

E-lasku on turvallinen ja tulee aina varmasti perille. Pankit tunnistavat tarkkaan e-laskun lähettäjät ja maksajat. E-laskun tiedot ovat aina oikein, joten maksusi menee aina oikealle tilille. Sinun ei tarvitse myöskään huolehtia paperisten laskujen asianmukaisesta hävittämisestä ja sitä kautta tietosi ovat turvassa. E-laskut ovat joka tapauksessa hyvässä tallessa verkkopankkisi e-laskuarkistossa, joten voit palata niiden tietoihin myöhemmin.

Kun maksat laskua op.fi-palvelussa, saat vinkkejä e-laskun käyttöönottoon.

1. Haluatko tämän e-laskuna?

Voit tehdä e-laskujen tilauksen samalla, kun syötät uutta maksua.

2. Voit tilata e-laskun myös valitsemalla tapahtumavirrasta maksetun laskun.

Tapahtumavirrasta löydät helposti Tilaa e-lasku -painikkeen.

3. Voit tilata e-laskun helposti myös hakemalla oikean laskuttajan

Voit tilata e-laskuja hakemalla laskuttajaa nimen, y-tunnuksen tai tilinumeron perusteella. Ota valmiiksi esiin kyseisen laskuttajan viimeisin lasku, sillä tarvitset laskulta yksilöintitiedoksi viitteen tai asiakasnumeron.

4. E-laskuehdotus e-laskun tilaamista helpottamaan

Kanssasi sopimuksen tehnyt laskuttaja voi lähettää verkkopankkiisi e-laskuehdotuksen, joka on esitäytetty e-laskutilaus. Kun hyväksyt ehdotuksen, teet e-laskutilauksen helposti ja vaivattomasti.

Jos sinulla ei ole käytössäsi OP:n tunnuksia, voit hoitaa maksusi myös suoramaksun avulla.

Näin aloitat

1. Tee suoramaksusopimus omassa pankkikonttorissasi tai soita puhelinpalveluun 0100 0500.

2. Saat laskuttajalta paperi-ilmoituksen eräpäivänä veloitettavasta maksusta.

3. Laskuttaja lähettää pankkiin laskusta sähköisen kopion, jonka perusteella maksu hoidetaan automaattisesti asiakkaan puolesta.

Suoramaksuna maksettavan laskun summaa, eräpäivää tai tilinumeroa ei voi itse muuttaa. Jos haluat muutoksia laskutukseen, sovi niistä laskuttajan kanssa hyvissä ajoin.