E-lasku helpottaa arkeasi

Voit tarkistaa ja hyväksyä laskun nopeasti tai hoitaa laskut kokonaan automaattisesti, jos niin haluat.

E-lasku on kätevä. Laskut löytävät perille niin arkena kuin lomallakin, eivätkä jää lojumaan postilaatikkoon tai häviä. Riikka, Espoo

Mikä on e-lasku?

E-lasku on sähköisessä muodossa mobiili- ja verkkopankkiin saapuva lasku. E-lasku on helppo tapa maksaa laskuja, koska e-lasku sisältää samat tiedot kuin paperinen lasku. Se on sähköinen lasku, joka eroaa paperilaskusta vain toimitustavan puolesta. Voit tilata laskun e-laskuna OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa.

Kun käytät e-laskua, lasku ja maksun tiedot tulevat suoraan pankkipalveluun. Maksaminen käy kätevästi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. E-laskun tilaamisen jälkeen sinun ei tarvitse näppäillä maksun tietoja käsin. Lasku jää myös automaattisesti talteen.

Mitä hyötyä e-laskusta on?

E-laskun käyttö helpottaa arkeasi monella tavalla, sillä laskut saapuvat aina ajallaan ja löytyvät yhdestä paikasta. Lisäksi e-laskun käyttö on turvallista, koska laskutustiedot ovat aina oikein ja toisaalta inhimillisiä näppäilyvirheitä ei tapahdu. E-lasku on helppo, ilmainen, joustava ja turvallinen tapa maksaa laskut.

Huomaako e-laskun?

Saat e-laskun hyvissä ajoin ennen eräpäivää OP-mobiiliin ja op.fi-palveluun. Huomaat e-laskun vielä varmemmin, kun otat OP-mobiilin ilmoitukset käyttöösi. Saat sitä kautta ilmoituksen hyväksyntää odottavasta saapuneesta e-laskusta, maksetusta e-laskusta ja myös muistutuksen eräpäivänä, jos et ole vielä maksanut e-laskua. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti voit tilata e-laskusta saapumisilmoituksen sähköpostiin tai tekstiviestinä op.fi-palvelussa.

E-lasku veloitetaan tililtäsi vasta kun olet hyväksynyt sen, jollet ole erikseen valinnut automaattista veloitusta.

Onko e-lasku pakko maksaa eräpäivänä?

Voit helposti muokata, hyväksyä ja poistaa e-laskuna saapuneen maksun ennen eräpäivää. Voit muuttaa maksutiliä ja summaa tai aikaistaa eräpäivää. Voit myös poistaa maksun tai myöhentää eräpäivää, jos sovit asiasta ensin suoraan laskuttajan kanssa.

Päätät itse, miten e-laskut hyväksytään maksuun. Voit hyväksyä e-laskut itse tai antaa luvan hyväksyä ne maksuun automaattisesti maksun eräpäivänä. Voit asettaa automaattisesti maksettaville e-laskuille summarajan, jonka alittavat maksut hyväksytään automaattisesti.

Helppoa

E-lasku on vaivaton vaihtoehto paperilaskulle, koska lasku tavoittaa sinut missä tahansa oletkin. Sinun ei tarvitse näppäillä pitkiä tili- ja viitenumeroita itse, vaan tiedot ovat valmiina mobiili- ja verkkopankissasi. Jos valitset automaattisen hyväksynnän, sinun ei tarvitse käydä hyväksymässä laskuja erikseen, vaan ne hoituvat kuin itsestään.

Ilmaista

Kun tilaat laskut e-laskuna paperilaskun sijaan, sinun ei tarvitse maksaa mahdollista paperilaskutuslisää. Lisäksi itse laskun maksaminen ei maksa. Voit automaattiveloituksen avulla säästää myös siinä, että laskut hoituvat aina ajallaan etkä siten joudu maksamaan viivästys- tai muistutusmaksuja. Nämä voit välttää myös ottamalla OP-mobiilin ilmoitukset käyttöön, koska saat sitä kautta muistutuksen, jos e-lasku on vielä eräpäivänä hyväksymättä.

Joustavaa

Voit aina tehdä muokkauksia yksittäiseen e-laskuun, myös silloin kun valitset automaattisen veloituksen. Voit vaihtaa e-laskun maksutiliä ja aikaistaa eräpäivää. Voit myös myöhentää eräpäivää ja muuttaa maksettavaa summaa, kunhan sovit asiasta ensin laskuttajan kanssa.

Yksittäisen e-laskun lisäksi voit milloin tahansa muokata e-laskun tilausta eli sitä, miltä tililtä e-lasku pääsääntöisesti maksetaan ja maksetaanko lasku automaattisesti vai ei.

Turvallista

E-laskutus on turvallista ja e-lasku tulee aina varmasti perille. Pankit tunnistavat tarkkaan e-laskun lähettäjät ja maksajat. Sinun ei tarvitse huolehtia näppäilyvirheistä tai paperisten laskujen asianmukaisesta hävittämisestä, joten tietosi ovat turvassa. E-laskut ovat joka tapauksessa hyvässä tallessa saapuneissa e-laskuissa, joten voit palata niiden tietoihin myöhemmin.

 

1. Tilaa e-lasku maksun yhteydessä

Voit tehdä e-laskujen tilauksen samalla, kun syötät uutta maksua, jos laskuttaja tarjoaa e-laskua. 

2. Tilaa e-lasku valitsemalla tilitapahtumista maksetun laskun

Op.fi-palvelun Tapahtumavirrasta löydät helposti Tilaa e-lasku -painikkeen. Painike löytyy, jos laskuttaja tarjoaa e-laskua maksutapana.

3. Tilaa e-lasku helposti myös hakemalla oikea laskuttaja

Voit tilata e-laskuja hakemalla laskuttajaa nimen, y-tunnuksen tai tilinumeron perusteella. Ota valmiiksi esiin kyseisen laskuttajan viimeisin lasku, sillä tarvitset laskulta yksilöintitiedoksi viitteen, asiakasnumeron tai muun vastaavan laskulla ilmoitetun tiedon.

4. E-laskuehdotus e-laskun tilaamista helpottamaan

Kanssasi sopimuksen tehnyt laskuttaja voi lähettää e-laskuehdotuksen, joka on esitäytetty e-laskutilaus. Kun hyväksyt ehdotuksen, teet e-laskutilauksen helposti ja vaivattomasti.