Siirto-maksu on helppo tapa maksaa pelkällä puhelinnumerolla.

Siirto-maksu

Maksa kaverille tai verkkokaupassa pelkällä puhelinnumerolla
1

Nopea tapa maksaa puhelimella

Siirto-maksuna raha siirtyy heti Siirto-palvelun tarjoavien pankkien välillä. Voit lähettää ja vastaanottaa rahaa sekä lähettää maksupyyntöjä.

2

Maksa kaverille pelkällä puhelinnumerolla

Et tarvitse vastaanottajan tilinumeroa maksun lähettämiseen, vaan maksu löytää perille puhelinnumeron perusteella.

3

Maksaminen verkkokaupassa ei voisi olla helpompaa

Maksa ostoksesi Siirto-maksuna verkkokaupoissa ilman luottokortin numeroa tai avainlukulistaa.

Siirto-maksu – maksa pelkällä puhelinnumerolla

Siirto-maksulla voit siirtää rahaa reaaliaikaisesti puhelinnumerolla Siirto-palvelun tarjoavien pankkien tilien välillä.

Siirto-maksu on kätevä tapa maksaa, kun tiedät vastaanottajan puhelinnumeron, mutta et tilinumeroa. Vastaavasti voit tehdä maksupyynnön pelkän puhelinnumeron avulla.

Jaa lounaskulut kaverin kanssa, maksa kirppariostoksesi, hanki kimppalahja syntymäpäiväsankarille, siirrä rahaa puolisolle tai maksa ostoksesi verkkokaupassa helposti ilman avainlukua.

Siirto-maksu tarjoaa myös uudenlaisen ja helpon tavan osallistua hyväntekeväisyyskeräyksiin, joissa Siirto-maksu on käytössä.

Nyt voit maksaa myös VR:n lähiliikenteen matkaliput kätevästi Siirto-maksulla VR Lähijunat -mobiilisovelluksessa.

Siirto on kätevä mobiilimaksu kaverille ja helppo maksutapa verkkokaupassa

Maksoitko koko porukan ravintolalaskun? Ostitteko yhteisen synttärilahjan? Ole kaveriporukan nopein maksaja ja kuittaa oma osuutesi maksusta suoraan kaverin tilille pelkän puhelinnumeron avulla.

Voit maksaa Siirto-maksun avulla pelkällä puhelinnumerolla myös verkkokaupoissa, jotka ovat ottaneet käyttöön Siirto-palvelun.

Kun verkkokaupassa maksat ostoksiasi, valitse Siirto-maksu ja maksa pelkällä puhelinnumerolla. Maksaessasi Siirto-maksulla et tarvitse luottokortin numeroa tai avainlukua. Maksaminen ei ole koskaan ollut helpompaa!

Ota käyttöösi maksuton Siirto-palvelu

Siirto-maksu on maksuton palvelu ja voit ottaa sen käyttöön nopeasti ja vaivattomasti.

OPn asiakkaana voit ottaa Siirto-maksun käyttöösi OP-mobiilissa tai Pivossa. Jos et ole vielä OPn asiakas, voit ottaa palvelun käyttöösi Pivossa tai muussa Siirto-sovelluksessa sellaisen pankin tunnuksilla, joka on Siirto-maksun tarjoaja.

Siirto-maksun käyttöönotto OP-mobiilissa tai Pivossa ei edellytetä täysi-ikäisyyttä – riittää, että sinulla on verkkopalvelutunnukset, joilla saat palvelun käyttöösi.

Jos maksun vastaanottajalla on Siirto käytössään ja hänen pankkinsa tarjoaa reaaliaikaisen Siirto-maksun, maksu siirtyy välittömästi.

Siirto-maksuun tarvitset

  • älypuhelimen ja OP-mobiili-, Pivo- tai muun Siirto-sovelluksen
  • suomalaisen pankkitilin ja verkkopalvelutunnukset
  • vastaanottajan puhelinnumeron.

Näin saat Siirto-maksun käyttöösi:

  1. Avaa OP-mobiilisi tai Pivosi.
  2. Kirjaudu OP-mobiiliin OPn tunnuksillasi. Pivoon pääset muidenkin pankkien tunnuksilla.
  3. Ota Siirto-maksu käyttöösi OP-mobiilin työkaluista tai Pivon asetuksista.
  4. Voit nyt lähettää ja vastaanottaa rahaa Siirto-maksuina.

Syöttämällä vastaanottajan nimen hakukenttään OP-mobiili hakee vastaanottajan tiedot puhelimesi puhelinluettelosta, tai voit naputella kenttään myös vastaanottajan puhelinnumeron mikäli yhteystieto ei ole tallennettuna laitteeseesi. Samasta näkymästä voit myös tehdä maksupyyntöjä. Siirto-maksun saapuessa saat ilmoituksen saapuneesta maksusta, ja maksu näkyy tilitapahtumissasi.

Mikä on Siirto-palvelu?

Automatian kehittämä Siirto-maksupalvelu mahdollistaa rahan siirtämisen asiakkaalta toiselle (P2P-maksu) nopeasti puhelinnumeron avulla puhelimella tai tabletilla. OP tuo Siirto-palvelun asiakkailleen OP-mobiilissa sekä Pivossa, joista maksuja pystyy lähettämään ja vastaanottamaan Siirto-palvelussa mukana olevien pankkien asiakkaille. 

Maksajan ei tarvitse tietää maksun saajan tilinumeroa, pelkkä puhelinnumero riittää. Uusi palvelu sopii mainiosti vaikkapa lahjakeräykseen päivänsankarille tai verkkokirppiksellä tehtyjen ostosten maksamiseen. Oman osuuden maksaminen kaveriporukan ravintolalaskusta sujuu myös käden käänteessä. Siirto-maksut ovat saatavilla OPn asiakkaiden lisäksi myös Nordean ja Aktian asiakkaille.

Siirto-palveluun on rekisteröidyttävä ennen Siirto-maksujen lähettämistä sekä vastaanottamista OP-mobiilissa tai Pivossa. Rekisteröityminen on helppoa ja se tehdään vain kerran, jonka jälkeen Siirto on käytössä palveluun rekisteröidyllä puhelinnumerolla.

Kenelle voin siirtää rahaa Siirto-maksulla?

Siirto-maksuja voivat tehdä kaikki asiakkaat, joilla on käytössään Siirto-maksuihin soveltuva mobiilisovellus. OPn asiakkaat voivat tehdä Siirto-maksuja OP-mobiililla tai Pivolla. Pivolla Siirto-maksuja voivat tehdä myös muiden Siirto-palvelussa mukana olevien pankkien asiakkaat.  Siirto-maksu on tarkoitettu nopeaksi ja helpoksi maksutavaksi kaikille, jotka haluavat siirtää rahaa toisilleen ilman avainlukua reaaliaikaisesti puhelinnumeroa käyttäen.

Miten suuren summan voin siirtää Siirto-maksulla?

Siirron maksimimäärä on 500 €/vrk.

Mille tilille Siirto-maksut saapuvat ja mistä ne lähtevät?

Voit päättää itse tilin, joka toimii sekä maksuja vastaanottavana, että lähettävänä tilinä. Tiliä pääsee muuttamaan OP-mobiilissa Edut ja työkalut –valikosta.

Mistä tiedän, käyttääkö vastaanottaja Siirto-maksuja?

Valitessasi vastaanottajan, palvelu tarkastaa ovatko Siirto-maksut vastaanottajan käytössä. Mikäli vastaanottaja ei ole rekisteröitynyt Siirto-palveluun, avautuu OP-mobiiliin näkymä, josta voit lähettää tälle pyynnön liittyä Siirto-rekisteriin.

Miten kauan maksujen siirtyminen kestää?

Siirto-maksut siirtyvät saman tien vastaanottajan tilille.

Voinko perua lähettämäni Siirto-maksun?

Siirto-maksu toimii samalla tapaa kuin tilisiirto. Siirto-maksua ei siis voi peruuttaa.

Mitä Siirto-maksaminen maksaa minulle?

Siirto-maksaminen sekä maksujen vastaanottaminen ovat ilmaisia henkilöasiakkaillemme.

Mitä tarvitsen, jotta voin tehdä Siirto-maksuja OP-mobiililla?

Siirto-maksujen tekemiseksi tarvitset älylaitteen, jossa on OP-mobiili, sekä OPn verkkopalvelutunnukset sovellukseen kirjautuaksesi. Siirto-palveluun rekisteröityäksesi tarvitset puhelinnumeron (tähän numeroon lähetetään rekisteröinnin yhteydessä vahvistuskoodi) sekä käyttötilin, jolta rahat lähetetään tai jonne voit vastaanottaa Siirto-maksuja. Siirto-palveluun rekisteröity puhelinnumero toimii osoitteena, jotta rahat löytävät oikealle tilille.

Siirto toimii rekisteröinnin jälkeen kaikissa laitteissa, joilla kirjaudut OPn Siirto-maksuja tarjoaviin palveluihin. Voit käyttää Siirto-maksuja myös laitteissa, joissa ei ole SIM-korttia, mutta näin ollen niiden on oltava toki yhteydessä internetiin.

OP-mobiilin käyttäjänä sinun on päivitettävä sovelluksen uusin versio laitteeseesi ja rekisteröidyttävä Siirto-palvelun käyttäjäksi ottaaksesi Siirto-maksut käyttöön.

Mistä tiedän, että olen vastaanottanut Siirto-maksun?

Vastaanotto tapahtuu automaattisesti. Saapuneesta maksusta ilmoitetaan push-ilmoituksella, ja summa näkyy tilitapahtumissasi. Push-ilmoitusten asetukset löytyvät Edut ja työkalut -valikosta kohdasta Laaja mobiiliasiakkuus, mikäli haluat tarkastaa, ovatko ilmoitukset päällä.

Miten vaihdan tiliä, joka on kytketty Siirto-maksuun?

Edut ja työkalut valikosta löytyvät Siirto-maksun asetukset, josta voit hallinnoida Siirto-maksun tilejä.

Mikä on maksupyyntö?

Maksupyynnöllä voit tehdä rahapyynnön, mikäli haluat jonkun maksavan sinulle tietyn summan Siirto-maksuna. Maksupyyntö lähetetään samasta näkymästä kuin Siirto-maksu vaihtamalla Maksa-valinta Pyydä-valinnaksi.

Pystynkö tarkastelemaan tekemiäni Siirto-tapahtumia?

OP-mobiilin Edut ja työkalut -valikosta Siirto-maksuista löydät kaikki tekemäsi Siirto-tapahtumat.

Mitä teen, jos hukkaan puhelimeni?

Voit sulkea Siirto-palvelun millä tahansa laitteella OP-mobiilin Edut ja työkalut -valikosta.

Mikäli uskot verkkopalvelutunnustesi joutuneen vääriin käsiin, pääset sulkemaan ne OPn asiakaspalvelussa tai soittamalla NETSin sulkunumeroon 020 333.

Etsitkö tietoa Siirto-maksuista Pivossa? Lisätietoja saat Pivon omilta sivuilta.
Siirto-palvelun mahdollistaa Automatia ja Siirto-maksun tarjoaa OP Asiakaspalvelut Oy.