Siirto-maksu

Siirrä rahaa helposti ja turvallisesti pelkällä puhelinnumerolla

Tarvitset vain vastaanottajan puhelinnumeron

Maksamista varten tarvitset vain vastaanottajan puhelinnumeron - tilinumeroa ei tarvitse tietää.

Raha siirtyy tililtä toiselle sekunneissa

Siirto-maksulla raha siirtyy aina reaaliajassa kellonajasta ja viikonpäivästä riippumatta, kunhan vastaanottajan pankki tukee reaaliaikaisia maksuja.

Turvallinen käyttää

Siirto on suomalainen mobiilimaksujärjestelmä, jonka kaikki käyttäjät on vahvasti tunnistettu. Tiedät aina, kenen kanssa siirrät rahaa.

Siirtoa käyttää jo yli miljoona suomalaista

Jo yli 1,2 miljoonaa suomalaista käyttää Siirto-maksuja. Liity joukkoon ja ota Siirto-maksu käyttöön OP-mobiilissa!

Ota Siirto-maksu käyttöön OP-mobiilissa

Siirto-maksu otetaan käyttöön OP-mobiilin Muut-osiossa. Sinun ei tarvitse olla täysi-ikäinen – riittää, että sinulla on omat verkkopalvelutunnukset ja älypuhelin.

Näin otat Siirto-maksun käyttöön

  1. Lataa OP-mobiili älypuhelimeesi ja kirjaudu sisään OP:n tunnuksillasi ja avainlukulistalla.
  2. Mene OP-mobiilissa Muut-osioon.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Siirto-maksut ja seuraa sovelluksen ohjeita.

Siirto-maksu on kätevä monessa eri tilanteessa

Siirto-maksulle on lukuisia käyttötapoja. Maksa esimerkiksi oma osuutesi kimppalahjasta, siirrä rahaa puolisolle tai lapselle tai maksa ostoksesi nettikirppiksellä puhelinnumeron avulla. Tilinumeroita ei tarvitse muistaa. Siirto-maksulla voit siirtää joustavasti kaikenlaisia summia aina 3000 € asti.

Siirrolla voit maksaa myös monissa verkkokaupoissa ja sovelluksissa. OP:n asiakkaana voit maksaa Siirrolla kaikissa verkkokaupoissa, joiden maksutavoista löytyy Siirto tai Pivo. Siirrolla maksaminen verkossa on paitsi kätevää myös turvallista: sinun ei tarvitse antaa maksukorttisi tietoja tai henkilötunnusta verkkokauppaan.

Siirrolla voit lahjoittaa myös valituille hyväntekeväisyysjärjestöille, joita ovat tällä hetkellä Nenäpäivä, Suomen Punainen Risti, Pelastusarmeija ja Hope ry. Tarkemmat lahjoitusohjeet löydät hyväntekeväisyysjärjestöjen omilta sivuilta.

Mikä on Siirto?

Siirto on suomalainen mobiilimaksujärjestelmä, jonka avulla raha liikkuu henkilöltä toiselle eri pankkien ja sovelluksien välillä. Maksajan ei tarvitse tietää vastaanottajan tilinumeroa, vaan raha liikkuu tililtä toiselle puhelinnumeron perusteella. Siirto-maksuja voi tehdä OP-mobiililla, Pivolla ja Nordean Siirto-sovelluksella.

Kuka voi tehdä Siirto-maksuja?

Siirto-maksuja voivat tehdä ja vastaanottaa kaikkien pankkien asiakkaat, joilla on käytössään jokin Siirto-maksuihin soveltuva mobiilisovellus: OP-mobiili, Pivo tai Nordean Siirto-sovellus.

Tein Siirto-maksun. Milloin se on perillä?

Siirto-maksut OP:n ja Nordean asiakkaiden välillä ovat perillä heti viikonpäivästä tai kellonajasta riippumatta. Muissa tapauksissa raha siirtyy 1-2 pankkipäivässä.

Maksaako Siirto-maksun tekeminen tai vastaanottaminen?

Siirto-maksujen tekeminen ja vastaanottaminen ovat ilmaisia henkilöasiakkaillemme.

Miltä maksuvälineeltä Siirto-maksut veloitetaan? Voinko vaihtaa maksuvälinettä?

Siirto-maksut veloitetaan tililtä. Voit päättää itse tilin, joka toimii sekä maksuja vastaanottavana että lähettävänä tilinä. OP-mobiilissa tarkastelet ja vaihdat Siirto-maksuihin liittämääsi tiliä Muut-osiossa.

Kuinka suuren summan voin lähettää toiselle henkilölle Siirto-maksulla?

3000 € 24 h aikana tai 30 000 € 12 kk:n aikana. Siirto-maksuihin pätevät myös tilillesi asettamat turvarajat.

Mitä tarvitsen, jotta voin tehdä Siirto-maksuja OP-mobiililla?

Jos haluat ottaa Siirto-maksun käyttöön OP-mobiilissa, tarvitset:

  • Älypuhelimen tai tabletin
  • Verkkopalvelutunnukset
  • Puhelinnumeron
  • Käyttötilin ​

Mikä on maksupyyntö?

Jos haluat jonkun maksavan sinulle tietyn summan, voit lähettää hänelle maksupyynnön. Maksupyyntö lähetetään samasta näkymästä kuin maksu vaihtamalla Maksa-valinta Pyydä-valinnaksi. Vastaanottaja saa pyynnöstä ilmoituksen ja lähettäjä näkee käyttämästään sovelluksesta, kun pyyntö on hyväksytty.

Voinko perua lähettämäni Siirto-maksun?

Siirto-maksua ei voi perua.

Mitä teen, jos hukkaan puhelimeni?

OP-mobiililla ei voi tehdä maksuja ilman kirjautumista. Siirto-maksujen sulkeminen ei siis ole välttämätöntä, jos verkkopalvelutunnuksesi, OP-mobiilissa käytettävä Mobiiliavain-PIN ei ole joutunut vääriin käsiin. Siirto-maksut sekä OP:n verkkopalvelutunnukset voi sulkea soittamalla OP:n Sulkupalveluun (0100 0555, 24 h).

Etsitkö tietoa Siirto-maksuista Pivossa?

Lisätietoja saat Pivon omilta sivuilta.

Siirto-palvelun mahdollistaa Automatia ja Siirto-maksun tarjoaa OP-Korttiyhtiö Oyj.