Lapsiperhe kahvilassa

Kasvutuottotili

Tili joustavaan säästämiseen

Kasvutuottotili sopii hyvin taloutesi säästöille, joille ei ole suunniteltu aktiivista käyttöä. Tilin avattuasi voit säästää tilille säännöllisesti ja tehdä kertatalletuksia. Voit aloittaa säästämisen pienelläkin summalla.

 • Tili sopii sinulle, jos arvostat varojen vakaata ja turvallista säilyttämistä ja haluat, että varat ovat tarvittaessa helposti käytettävissä.
 • Tilillä on kolme korkoporrasta. Tilin säästöille maksetaan korkoa tilille säästetyn summan ja sen perusteella saavutetun korkoportaan mukaan. Mitä enemmän olet säästänyt tilille, sitä suurempi talletuskorko on.
 • Tiliin kuuluu neljä maksutonta nostoa vuodessa, ja tilillä olevat varat kuuluvat talletussuojan piiriin.
 • Kun olet osuuspankin omistaja-asiakas, säästösi kerryttävät OP-bonuksia. 
 • Tilille voi tallettaa enintään 300 000 euroa.
Talletuskorko Koron määräytyminen, maksaminen ja verotus
Tilin korkoportaat
 
Kasvutuottotilillä on kolme korkoporrasta. Ensimmäisellä korkoportaalla korko on kiinteä, ja muilla portailla korko on sidottu Euribor 3 kk -viitekorkoon, josta vähennetään kiinteä marginaali. Tilin korko on aina vähintään 0,20 % ja enintään 6,00 %. Tilin koron näet tiliä avatessa.
 
 • Alle 10 000 euron talletukselle korko lasketaan ensimmäisen korkoportaan mukaan. Ensimmäisen portaan korko on kiinteä 0,20 prosenttia.
 • 10 000–49 999 euron talletukselle korko lasketaan toisen korkoportaan mukaan. Toisen portaan korko on Euribor 3 kk vähennettynä 0,90 prosentin marginaalilla.
 • 50 000–300 000 euron talletukselle korko lasketaan kolmannen korkoportaan mukaan. Kolmannen portaan korko on Euribor 3 kk vähennettynä 0,50 prosentin marginaalilla.
Korkoporras Talletussumma Talletuskorko
1. korkoporras 0–9 999 euroa Kiinteä 0,20 %
2. korkoporras 10 000–49 999 euroa Euribor 3 kk vähennettynä 0,90 % marginaalilla
3. korkoporras 50 000–300 000 euroa Euribor 3 kk vähennettynä 0,50 % marginaalilla

Euriborkoron nimi ilmaisee ajan, jolloin tilin korko pysyy muuttumattomana. Euribor 3 kk -viitekorkoon sidotun Kasvutuottotilin korko tarkistetaan 3 kuukauden välein tilin avauspäivästä lukien. Voit tarkistaa ajantasaiset euriborkorot Suomen Pankin sivuilta. Kasvutuottotilin viitekorko määräytyy tarkistuspäivän korkonoteerauksen mukaan ja siitä vähennetään marginaali.

Tarkista ajantasaiset euriborkorot

Talletuskoron laskeminen ja maksaminen

Korko maksetaan saavutetun korkoportaan korkoprosentin perusteella koko talletukselle. Korko maksetaan tilille seuraavan kalenterivuoden alussa.

Tilin korko lasketaan jokaisen päivän saldolle erikseen.

Verotus

Koronmaksun yhteydessä korosta peritään lähdevero. Talletusta ja korkoa ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.

Esimerkki 1: Ensimmäinen korkoporras

Kasvutuottotilille on talletettu 5 000 euroa. Korko lasketaan ensimmäisen portaan mukaan. Ensimmäisen portaan korko on kiinteä 0,20 %.

Esimerkki 2: Toinen korkoporras

Kasvutuottotilille on talletettu 15 000 euroa. Korko lasketaan toisen portaan mukaan. Jos Euribor 3 kk -viitekorko olisi esimerkiksi 2,50 %, siitä vähennettäisiin 0,90 %:in marginaali, jolloin korko olisi 1,60 %. Korko tarkistetaan kolmen kuukauden välein tilin avauspäivästä lukien.

Esimerkki 3: Kolmas korkoporras

Kasvutuottotilille on talletettu 150 000 euroa. Korko lasketaan kolmannen portaan mukaan. Jos Euribor 3 kk -viitekorko olisi esimerkiksi 2,50 %, vähennettäisiin 0,50 %:in marginaali, jolloin korko olisi 2,00 %. Korko tarkistetaan kolmen kuukauden välein tilin avauspäivästä lukien.

Esimerkki 4: Tilin vähimmäis- ja enimmäiskorko

Kasvutuottotilin korko on aina vähintään 0,20 % ja enintään 6,00 % eli korko pysyttelee näiden arvojen välissä. Jos tilin korko olisi marginaalivähennyksen jälkeen 0,00 %, tilille maksettaisiin kuitenkin 0,20 % korkoa.

Pankilla on oikeus muuttaa sopimusta, sen ehtoja ja hinnastoa. Pankki ilmoittaa muutoksista ehtojen mukaisesti. Löydät tilin ehdot kohdasta ”Tiliehdot”.

Muistathan, että Kasvutuottotilillä olevat varat kerryttävät osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia.

 • Voit säästää kasvutuottotilille säännöllisesti ja tehdä kertatalletuksia.
 • Voit nostaa kasvutuottotililtä rahaa tai tehdä tilisiirron toiselle tilille maksuttomasti neljä kertaa vuodessa. Maksullisista nostoista veloitetaan pankin kulloinkin voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.
 • Kasvutuottotilin tapahtumien seuraaminen ja tilisiirtojen tekeminen onnistuu kätevästi OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa.
 • Kasvutuottotiliin ei voi liittää esimerkiksi korttia. Pankki voi sopia myös muista nosto- tai käyttörajoituksista.

Kasvutuottotilillä on talletussuojalain mukainen turva. Talletussuojakorvaus on enintään 100 000 euroa tallettajan yhdessä talletuspankissa olevista talletuksista. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Talletussuoja turvaa tallettajan tilillä olevia varoja, jos talletuspankki ajautuu maksukyvyttömäksi. Jos talletuspankki on asetettu konkurssiin tai sillä on pysyviä maksuvaikeuksia, Rahoitusvakausvirasto maksaa pankin tallettajille korvaukset talletussuojarahaston varoista.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Tilin myöntää osuuspankki.