saastolipas-uusi-kuvitus-1

Säästölipas

Sähköinen säästöpossu arjen säästämistä ja yllättäviä menoja varten
1

Säästä helposti arjen unelmiin ja yllätyksiin

Säästölippaalla voit säästää käteispuskuria arjen yllättävien menojen varalle ja määritellä itsellesi yhden tai useamman säästötavoitteen. Säästöjen hallinta ja seuraaminen hoituu sekä op.fi-palvelussa että OP-mobiilissa.

2

Maksa kortilla ja säästä

Säästä vaivattomasti pankkikortilla maksaessasi. Voit itse määritellä jokaisesta korttimaksusta säästötavoitteisiin siirtyvän summan.

3

Säästölippaalla rahastosäästäjäksi

Säästölipas on myös mutkaton tapa aloittaa rahastosäästäminen ja laittaa ylimääräiset säästöt tuottamaan tiliä paremmin pidemmällä aikavälillä.

Säästölipas on kuin sähköinen säästöpossu – näin se toimii

Säästölipas on säästämiseen kannustava tili, jonka avulla voit säästää yllättäviä menoja, lomamatkaa tai muuta unelmaasi varten. Säästölippaan avaaminen ja säästöjen nostaminen on sinulle maksutonta. Säästölippaaseen säästäminen on helppoa ja palkitsevaa. Huomaat pian, että Säästölippaaseen onkin jo kertynyt hyvä potti!

Voit säästää Säästölippaaseen seuraavilla tavoilla:

  • tekemällä kertatalletuksia esimerkiksi kuukausittaisten siirtojen avulla
  • ottamalla käyttöön säästämisen korttimaksujen yhteydessä.

Säästölippaassa voit myös helposti aloittaa säästämisen rahastoihin ja kerryttää säästöillesi parempaa tuottoa. Säästölippaan käyttöön tarvitset OP:n tunnuksen.

Olipa säästötavoitteenasi sitten lomamatka, uusi tietokone, sähköpolkupyörä tai vaikka kaikki kolme samanaikaisesti, Säästölippaan avulla säästät arjen unelmiisi helposti ja huomaamatta.
Kuva säästölippaan käyttöliittymästä

Säästä samalla, kun maksat kortilla

Voit säästää automaattisesti Säästölippaaseen maksaessasi seuraavilla OP:n korteilla: OP Classic, OP Gold, OP Debit, OP Basic ja OP Electron.

Ota vain käyttöön säästöön siirto korttimaksusta, jolloin jokaisesta korttimaksusta siirtyy Säästölippaan tavoitteisiin haluamasi summa. Jos sinulla on käytössäsi useampi säästötavoite, voit määritellä kullekin tavoitteelle erillisen korttimaksusta siirtyvän summan. Huomioithan, että OP Classic ja OP Gold -korteissa siirto tehdään maksaessasi kortin debit-puolella.

Jos esimerkiksi laitat säästösummaksi kolme euroa ja käytät korttiasi kuukaudessa viisitoista kertaa, säästöjä kertyy neljäkymmentäviisi euroa. Vuodessa se tarkoittaisi 540 euroa. Näin säästöjä kertyy huomaamattoman helposti.

 

Rahastosäästäjäksi suoraan Säästölippaasta

Ylimääräistä rahaa ei kannata makuuttaa tilillä, vaan laittaa rahat töihin. Säästölipas tarjoaakin myös mutkattoman tavan aloittaa rahastosäästämisen. Kun otat käyttöösi Säästölippaan rahastosäästämisen, ylimääräiset säästöt siirtyvät Säästölipas-tililtä valitsemaasi rahastoon. Rahastojen tuotto-odotus on pidemmällä aikavälillä parempi kuin tilillä, koska niiden varat sijoitetaan osake- tai korkomarkkinoille.

Valittavanasi on seitsemän erilaista rahastoa. OP-Ilmasto, OP-Puhdas Vesi ja OP-Kestävä Maailma ovat vastuullisia teemarahastoja. Ne sijoittavat yhtiöihin, joiden kehittämät tuotteet ja palvelut ehkäisevät ilmastonmuutoksen etenemistä sekä edistävät puhtaan veden saatavuutta, sosiaalista vastuuta ja hyvää hallintotapaa. Näiden lisäksi valittavanasi on neljä kustannustehokasta indeksirahastoa: OP-Maailma -indeksi, OP-Suomi -indeksi, OP-Eurooppa -indeksi ja OP-Pohjoismaat -indeksi.

Sivun alalaidasta löydät tarkemmat ohjeet rahastosäästämisen aloittamiseen. Huomaathan, että Säästölippaan voi avata vain yli 18-vuotiaille OP:n asiakkaille rahastosäästämis-ominaisuuden vuoksi.

  1. Kirjaudu OP-mobiiliin tai op.fi-palveluun ja siirry Säästölippaaseen.
  2. Siirry Säästölippaassa käteispuskurin asetuksiin ja valitse rahastosäästäminen.
  3. Valitse haluamasi rahastosäästämisen kohde tarjolla olevista rahastoista. 
  4. Kun käteispuskurille asettamasi tavoite on täynnä, ylimenevät rahat siirtyvät viikoittain valitsemaasi rahastoon.

Tilillä on talletussuojalain mukainen turva. Talletussuojakorvaus on enintään 100 000 euroa tallettajan yhdessä talletuspankissa olevista talletuksista. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Talletussuoja turvaa tallettajan tilillä olevia varoja, jos talletuspankki ajautuu maksukyvyttömäksi. Jos talletuspankki on asetettu konkurssiin tai sillä on pysyviä maksuvaikeuksia, Rahoitusvakausvirasto maksaa pankin tallettajille korvaukset talletussuojarahaston varoista.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

  • Säästämisen tileillä olevat rahat

  • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

  • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

  • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

 

Säästölippaan tarjoaa osuuspankki. Säästölippaaseen liitettävän kortin tarjoaa OP Vähittäisasiakkaat Oyj.