Mies ja koira

Arjen tiliasioidesi tueksi

Kun jokin tiliasioissasi askarruttaa, voit tarkistaa löytyisikö tilanteeseen ratkaisu täältä.

Näin lopetat tarpeettoman tilisi

Voit lopettaa tarpeettoman tilisi lähettämällä asiasta verkkoviestin. Ilmoitathan viestissäsi lopetettavan tilin tilinumeron sekä sen tilin numeron, minne tilin mahdolliset lopetusvarat voidaan maksaa.

Jos tiliisi on liitetty kortti ja/tai verkkopalvelusopimus, pyydäthän tilin lopetuksen lisäksi myös korttisi ja verkkopalvelun lopetusta, tai näiden palveluiden siirtoa toiselle tilille.

Valitse verkkoviestin aiheeksi Tilit ja maksut. Lue tarkemmat ohjeet viestin sisällöstä valitsemalla  Katso, löytäisitkö vastauksen nopeammin täältä - Tarpeettoman tilin lopetus.

Näin lisäät ja poistat käyttöoikeudet tiliisi

Saat annettua toiselle henkilölle käyttöoikeudet tiliisi verkkoviestillä.

Valitse verkkoviestin aiheeksi Tilit ja maksut. Lue tarkemmat ohjeet viestin sisällöstä valitsemalla  Katso, löytäisitkö vastauksen nopeammin täältä – Tilin käyttöoikeuden lisäys.

Jos käyttöoikeuden saaja ei ole vielä OP:n asiakas, tulee hänen käydä konttorilla asioimassa käyttöoikeuksien voimaansaattamiseksi.

Voit poistaa toisen henkilön käyttöoikeuden tilistäsi verkkoviestillä. Valitse verkkoviestin aiheeksi Tilit ja maksut. Lue tarkemmat ohjeet viestin sisällöstä valitsemalla  Katso, löytäisitkö vastauksen nopeammin täältä – Tilin käyttöoikeuden poisto.

Näin tilaat tai tulostat tiliotteen/kuitin

Viranomaiset tarvitsevat usein kuitteja tai tiliotteita tietyistä tilitapahtumista esimerkiksi verotusta varten.

Kuitit

Tapahtumavirran kautta pääset selaamaan maksutta tilitapahtumia viimeisen 24 kuukauden ajalta. Voit myös tulostaa tarvitsemasi kuitin helposti. Klikkaa vain haluamaasi tapahtumaa ja valitse Toiminnot - Avaa kuitti. Etsi tapahtumia -toiminnon kautta voit hakea tapahtumia saajan nimen mukaan.

Tiliotteet

Pääset tulostamaan tiliotteen kirjautumalla op.fi-palveluun. Voit tulostaa tiliotteen verkkopalvelusta ottamalla ensin tietyn ajanjakson tarkasteluun (1 päivä – 1 vuosi). Pääset ajanjakson valinnan jälkeen lataaman tiliotteen koneellesi tai avaamaan sen omaan ikkunaan.

Siirry tulostamaan tiliote.

Verkkotiliote on saatavilla verkkopalvelusta maksutta kuudelta edelliseltä vuodelta. Jos tarvitset vanhempia tai erikseen pankissa tulostettuja tiliotteita tai kuitteja, voimme ne sinulle toimittaa pyynnöstäsi. Palvelusta peritään tällöin palveluhinnaston mukainen maksu. Voit lähettää pyynnön tiliotteen tai kuitin tilauksesta verkkoviestillä.

Valitse viestin aiheeksi Tilit ja maksut. Lue tarkemmat ohjeet viestin sisällöstä valitsemalla  Katso löytäisitkö vastauksen nopeammin täältä - Kuittien ja tiliotteiden tilaus esimerkiksi verotusta varten. Huomioithan kuitenkin, että yli 10 vuotta vanhoja tiliotteita ei ole mahdollista saada.

Verkkotiliote aukeaa ponnahdusikkunan kautta uuteen ikkunaan. Saat avattua verkkotiliotteen sallimalla ponnahdusikkunan selaimessasi.

Näin katevaraus toimii

Katevarauksella varmistetaan, että tililläsi on riittävästi rahaa ostoksien maksamiseen. Myyjä varaa ostosumman katevarauksena kortiltasi ennen varsinaista maksutapahtumaa. Huomaathan, että vaikkei katevaraus ole vielä maksutapahtuma, et pysty käyttämään katevarauksessa olevia rahoja. Katevaraus poistuu veloituksen tapahduttua.

Katevarauksia voit seurata tapahtumavirrasta. Tapahtumavirrasta näet mahdolliset katevaraukset ja voit tarkastella niiden sisältöä. Klikkaamalla Katevaraus -sanasta saat näkyviin tarkemman erittelyn ostotilanteista, joista katevaraus koostuu.

Näin tilaat tilin saldo– tai korkotodistuksen

Tilin saldotodistuksesta näet kuluvan päivän saldon kyselyhetkellä, kuolintapauksessa kuolinpäivän saldon tai ositustapauksissa osituspäivän saldon. Saldotodistuksen voit siis tarvita muun muassa perinnön jaossa, panttauksessa tai muussa varallisuuden todistamistarpeessa. Tiedon tilin tämän hetkisestä saldosta näet maksutta verkkopankissa.

Tilin korkotodistuksessa näet tilille kyseiseen päivään asti kertyneet talletuskorot, joita ei ole vielä maksettu tilille. Tilin korot näet maksutta verkkopankissa.

Saat tilattua tilin saldo- ja korkotodistuksen kätevimmin verkkoviestillä. Ilmoitathan verkkoviestissä tilinumeron ja päivämäärän, jolta todistus tarvitaan. Huomioithan, että tilin saldo- ja korkotodistukset ovat maksullisia.

 

 

Miten avaan tilin lapselleni? Entä kummilapselleni? Kuinka voin muuttaa tilini käyttörajoja? Miten avaan yhteisen tilin? Miten lisään tiliini toisen omistajan? Olemme koonneet vastaukset myös näihin usein kysyttyihin kysymyksiin.