Kuukausisäästäminen

Kuukausisäästäminen

Kuukausisäästäminen rahastoon on oiva tapa kerryttää säästöjä

Alkuun pääset jo 10 eurolla kuussa, mutta suuremmalla säästösummalla kerrytät varallisuuttasi vielä nopeammin. Jos sinulla on mahdollisuus säästää ja haluat kuukausisäästöille tuottoa, aloita kuukausisäästäminen rahastoon.

Aloita kuukausisäästäminen

Miksi aloittaa kuukausisäästäminen rahastoon?

 • Kuukausisäästämällä varmistat, että säästösi ovat ajallisesti hajautettu. Kurssien ollessa alhaalla saat kuukausittaisella säästösummallasi enemmän rahasto-osuuksia ja vähemmän niiden ollessa korkealla.
 • Säästämällä rahastoon varmistat, että säästösi ovat hajautettu, sillä rahasto hajauttaa pienetkin summat eri kohteisiin.
 • Kuukausisäästämällä hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä ja saat tuottoa myös alkuperäisen sijoituksesi lisäksi sille kertyneelle tuotolle.
 • Kattavasti rahastovalikoimasta löydät sinun säästötavoitteisiisi sopivan rahaston.

 

Vinkkejä kuukausisäästämisen aloittamiseen

 • Tärkeintä on aloittaminen. Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän säästöillä on mahdollisuus tuottaa.
 • Muista hajauttaa. Suosittelemme valitsemaan muutaman rahaston kuukausisäästämisen kohteeksi. Joissakin tapauksissa myös yksi rahasto riittää, jos se on esimerkiksi maantieteellisesti tai toimialoittain hajautettu.
 • Valitse säästettävä summa sinun kukkarollesi sopivaksi. Ideaali säästösumma voi olla 5-10 % nettotuloista. Aloittaa voit kuitenkin vaikka 10 eurolla kuukaudessa. Voit koska tahansa muuttaa säästettävää summaa tai laittaa säästämisen tauolle.
 • Anna säästöjen tehdä töitä puolestasi. Nosta säästöjä vasta kuin oikeasti tarvitset niitä. Näin hyödynnät tehokkaasti korkoa korolle -ilmiön.
 • Kuukausittainen säästäminen lapselle kannattaa aloittaa myös hyvissä ajoin. Mitä pidempi säästöaika, sitä korkeamman riskin voit ottaa ja tavoitella parempaa tuottoa.

 

Miten teen muutoksia kuukausisäästämiseen?

 

Muutosten tekeminen onnistuu helposti op.fi-palvelussa. Kirjaudu sisään ja mene Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulle. Valitse Säännöllinen säästäminen -kohdasta rahasto ja paina Muokkaa -painiketta. Voit muuttaa säästösummaa, eräpäivää, veloitustiliä sekä veloituksen toistuvuutta. Voit halutessasi myös laittaa säästämisen hetkeksi tauolle, lopettaa sen kokonaan tai vaihtaa rahastoa, johon säästät.

 

Miten valitsen sopivan rahaston?

 

Kun valitset itsellesi sopivaa rahastoa, mieti millainen säästäjä olet ja mikä on säästötavoitteesi. Kuinka kauan haluat säästää, millaista tuottoa tavoittelet ja millainen on riskinsietokykysi? Moni aloittaa helpoilla säästäjän rahastoilla, joissa sijoittamisen ammattilaiset huolehtivat puolestasi rahastoissa olevista varoistasi. Meiltä löydät laajan valikoiman myös muita rahastoja, kuten vastuullisen sijoittamisen rahastoja sekä osake- ja indeksirahastoja.

Löydät tilanteeseesi ja tavoitteisiisi sopivimmat rahastot vertailemalla säännöllisen säästämisen laskurin avulla eri sijoituskohteiden sijoitusaikoja ja tuotto-odotuksia.

Näin säästösi voivat kasvaa – kokeile korkoa korolle -laskuria

 1. Kirjaudu OP-mobiiliin.
 2. Siirry Sijoitukset-osioon ja valitse Osta rahastoja.
 3. Valitse rahasto, johon haluat sijoittaa ja paina Osta -painiketta.
 4. Määritä seuraavaksi säästösumma, tili, jolta summa veloitetaan sekä toistuvuus ja eräpäivä. Jos haluat tehdä rahastoon kertasijoituksen, valitse Tee kertamerkintä.
 5. Siirry eteenpäin ja tarkista yhteenvedolta, että syöttämäsi tiedot ovat oikein. Kuittaa tutustuneesi rahaston asiakirjoihin ja paina Hyväksy.
 6. Vahvista rahasto-osto Mobiiliavaimella.
 7. Rahastotoimeksiantosi on nyt hyväksytty. Rahasto-omistuksesi näkyy verkkopalvelussa 1–2 pankkipäivän kuluessa merkinnän tekemisestä. Voit tarkastella rahasto-omistustesi kehittymistä op.fi-palvelussa Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulla tai OP-mobiilin Sijoitukset-osiossa.

Jos ostat rahastoja ensimmäistä kertaa, palvelu pyytää sinua tekemään ensin OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen. Tarvitset sopimuksen ostaaksesi säästämisen ja sijoittamisen tuotteita. Sopimus on maksuton ja voit hyväksyä sen helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa avainlukulistalla tai Mobiiliavaimella.

1. Valitse sinulle parhaiten sopiva rahasto rahastovalikoimasta.

2. Paina Osta rahasto -painiketta.

3. Laita merkintä kohtaan Säästä myös säännöllisesti. Täytä tiedot:

 • säästösumma,
 • valitse sinulle sopiva säästöväli. Voit säästää kuukausittain, joka toinen kuukausi tai kolmen kuukauden välein.
 • eräpäivä, jolloin säästösumma veloitetaan tililtäsi ja sijoitetaan valitsemaasi rahastoon. Säännöllisessä säästämisessä eräpäivä on joka kuukausi sama.
 • valitse tili, jolta säästösumma veloitetaan.

4. Tarkista Säännöllisen säästämisen yhteenvedolta, että kaikki syöttämäsi tiedot ovat oikein.

5. Kuittaa tutustuneesi rahaston avaintietoesitteeseen ja paina Hyväksy.

6. Rahastotoimeksiantosi on nyt hyväksytty. Rahasto-omistuksesi näkyy op.fi-palvelussa 1–2 pankkipäivän kuluessa merkinnän tekemisestä. Voit tarkastella rahasto-omistustesi kehittymistä op.fi-palvelusta Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulla tai OP-mobiilin Sijoitukset-osiossa.

Kaikki rahastot
Tutustu laajaan rahastovalikoimaan ja valitse sinun säästötavoitteisiisi sopiva rahasto.
Omistaja-asiakkaan edut säästämisestä ja sijoittamisesta
Osuuspankin omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat lähes kaikkia rahastojamme ilman kuluja.
Sijoitusneuvonta
Haluatko sijoitusneuvontaa?
Voit varata ajan maksuttomaan sijoitusneuvontaan OP-mobiilista, op.fi-palvelusta tai asiakaspalvelustamme.
Säästäjän rahastot
Säästäjän rahastot ovat helppo tapa kokeilla sijoittamista.
Indeksirahastot
Indeksirahastot sopivat jokaisen sijoittajan salkkuun.
Kuukausisäästäminen lapselle
Kuukausittain säästäminen lapselle on suosituin tapa kerryttää säästöjä tulevaisuuden varalle.

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy. Sijoittamisen palvelut tarjoaa Osuuspankki.