OP Sijoituskumppani

OP Sijoituskumppani

1

OP Sijoituskumppani on digitaalinen sijoitusneuvojasi OP-mobiilissa

Mistä sinä unelmoit – vaurastumisesta, omasta asunnosta vai jostain muusta? Kerro se OP Sijoituskumppanille ja saat sijoitussuunnitelman unelmasi toteuttamiseen. Palvelussa sijoittamisen aloittaminen on helppoa ja voit muuttaa sijoitussummia koska tahansa tilanteesi mukaan.

2

OP Sijoituskumppani on tukenasi, kunnes saavutat tavoitteesi

Olitpa sitten vasta-alkaja tai kokenut sijoittaja, OP Sijoituskumppani auttaa ja kannustaa sinua sijoitustavoitteesi saavuttamisessa. Saat viestejä edistymisestäsi ja voit kätevästi seurata sijoituksesi kehitystä ja matkaasi kohti tavoitettasi palvelun avulla.

3

Vastuullista sijoittamista maailmanlaajuisesti

OP Sijoituskumppanin kautta sijoitat aina vastuullisesti. OP Sijoituskumppanin rahastoissa sijoituskohteiksi valitaan yrityksiä, jotka ovat vastuullisuusasioissa toimialansa parhaiden joukossa.

OP Sijoituskumppani auttaa sinua saavuttamaan unelmasi

OP Sijoituskumppani on digitaalinen sijoittamisen palvelu, joka auttaa sinua toteuttamaan sijoitustavoitteesi vastuullisesti hoidettujen rahastojen avulla. Palvelu sopii niin aloittaville kuin kokeneille sijoittajille ja voit ottaa sen käyttöön nopeasti ja helposti vaikka omalta kotisohvaltasi. Saat sen käyttöösi seuraavasti:

1. Kirjaudu OP-mobiiliin

Jos sinulla ei vielä ole OP-mobiilia, voit ladata sen puhelimesi sovelluskaupasta.

2. Ota OP Sijoituskumppani käyttöön

Siirry OP-mobiilin Sijoitukset-välilehdelle ja napauta OP Sijoituskumppani -banneria. Vastaa huolellisesti OP Sijoituskumppanin kysymyksiin tavoitteestasi, taloudellisesta tilanteestasi, riskinsietokyvystäsi kyseisen tavoitteesi osalta sekä sijoitusajasta ja -summasta. Kysymyksiin vastaaminen vie alle 10 minuuttia.

3. Saat rahastosuosituksen

Kun kysymyksiin on vastattu, OP Sijoituskumppani antaa tavoitteeseesi sopivan rahastosuosituksen ja ennusteen sijoituksesi kehittymisestä. Näet heti, kauanko tavoitteesi saavuttamisessa kestää ja paljonko sitä varten pitää säästää.

4. Tutustu rahaston asiakirjoihin

Kun olet tutustunut rahaston avaintietoasiakirjaan ja muihin asiakirjoihin, voit aloittaa rahastoon sijoittamisen haluamassasi tahdissa ja haluamallasi summalla. Voit säästää rahastoon sekä kertasijoituksina että kuukausittain. Voit muuttaa sijoitettavia summia aina kun haluat.

5. Saat tukea ja kannustusta

Palvelu auttaa ja kannustaa sinua tavoitteesi saavuttamisessa. OP Sijoituskumppani lähettää sinulle viestejä edistymisestäsi. Voit myös itse seurata tavoitteen toteutumista ja sijoituksesi kehittymistä OP-mobiilissa.

6. Omistaja-asiakkaana saat etuja

Ostat ja myyt maksutta rahastoja sekä rahastot kerryttävät sinulle OP-bonuksia.

 

Vastuullista sijoittamista tehokkaalla sijoitusstrategialla

OP Sijoituskumppanin rahastot sijoittavat yrityksiin, jotka toimivat vastuullisesti ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvissä asioissa. Yritysten vastuullisuutta arvioidaan erilaisilla mittareilla, jotka liittyvät esimerkiksi saasteiden vähentämiseen, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja henkilöstön hyvinvointiin. Rahastoista on rajattu pois haitalliset ja kiistanalaiset toimialat, joita ovat alkoholi, tupakka, uhkapelit, aseet, aikuisviihde ja ydinvoima. Rahastot eivät myöskään sijoita yrityksiin, jotka ovat tekemisissä esimerkiksi lapsityövoiman tai korruption kanssa.

Vastuullisen sijoittamisen lisäksi rahastoissa toteutetaan tehokasta sijoitusstrategiaa, jonka ansiosta palvelussa saatavilla olevien rahastojen osakepainot voidaan pitää korkeampana kuin tyypillisissä vastaavan riskiluokan rahastoissa. Sijoitusstrategia perustuu akateemisissa tutkimuksissa* tehokkaaksi osoitettuun sijoitustapaan, jossa sijoittamalla hajautetusti matalan riskin osakkeisiin voidaan päästä parempaan tuottoon suhteessa otettuun riskiin kuin markkinaindekseissä.

OP:n salkunhoitajat seuraavat rahastojen riskitasoja ja tarvittaessa sopeuttavat riskitason vastaamaan pitkän aikavälin tavoitetasoa. Rahastot tarjoavat mahdollisimman korkean tuotto-odotuksen hallitulla riskillä.

OP Sijoituskumppanin rahastoissa toteutetaan tehokasta sijoitusstrategiaa, joka perustuu muun muassa seuraaviin akateemisiin tutkimusmalleihin:

The Cross-Section of Volatility and Expected Returns, Andrew Ang, Robert J. Hodrick, Yuhang Xing, and XiaOoyan Zhang, The Journal of Finance • Vol. LXI, No. 1 • February 2006 

Betting against beta, Andrea Frazzini, Lasse Heje Pedersen, Journal of Financial Economics 111 (2014) 1–25.

OP-Tavoite 2 -sijoitusrahasto
OP-Tavoite 2 -sijoitusrahasto
Vastuullista sijoittamista maailmanlaajuisesti.
OP-Tavoite 4 -sijoitusrahasto
OP-Tavoite 4 -sijoitusrahasto
Vastuullista sijoittamisesta maailmanlaajuisesti.
OP-Tavoite 3 -sijoitusrahasto
OP-Tavoite 3 -sijoitusrahasto

Vastuullista sijoittamista maailmanlaajuisesti.

Kaikki rahastot
Tutustu laajaan rahastovalikoimaan ja valitse sinun säästötavoitteisiisi sopiva rahasto.

OP Sijoituskumppani -palvelun tarjoaa osuuspankki. Palvelussa tarjottavia rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.

Sijoittamisessa kannattaa muistaa myös siihen liittyvät riskit. Sijoituksen arvo voi joko nousta tai laskea, eikä ole takeita, että saat koko sijoittamasi pääoman takaisin. OP ei takaa, että saat sijoituksellesi tuottoa, eikä historiallinen tuotto ole tae tulevasta.